Алжир регистровао руску вакцину против ковида

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПроизводња вакцине против вируса корона "Спутњик Ве"
Производња вакцине против вируса корона Спутњик Ве - Sputnik Србија
Пратите нас
Алжир је прва афричка земља која је регистровала руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), наводи се у саопштењу на званичном налогу вакцине на Твитеру.

„Руски фонд за директне инвестивије објављује прву регистрацију ‘Спутњика Ве’ у Африци. Министарство фармацеутске индустрије Алжира регистровало је ‘Спутњик Ве’ 10. јануара“, наводи се у саопштењу.

​Како је саопштило Министарство, планирано је да вакцинација становништва земље почне током јануара.

Руски фонд за директне инвестиције навео је да је регистрација извршена у оквиру убрзане процедуре. По сличној процедури вакцина „Спутњик Ве“ раније је регистрована у Аргентини, Боливији и Србији.

Испоруке вакцина у Алжир биће обезбеђене захваљујући међународним партнерима Фонда у Индији, Кини, Јужној Кореји и другим земљама.

Генерални директор Руског фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев изјавио је да Фонд поздравља прву регистрацију вакцине „Спутњик Ве“ у Африци.

„Испоруке вакцине Алжиру омогућиће да се заштити здравље грађана Алжира и обезбедити пуни економски опоравак“, додао је он.

Крајем децембра 2020. године објављено је да је Алжир закључио уговор о набавци руске вакцине „Спутњик Ве“ против вируса корона.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала