Ангела Меркел стала у одбрану Трампа

© REUTERS / Carlos Barria Немачка канцеларка Ангела Меркел и председник САД Доналд Трамп на отварању самита Г20 у Хамбургу
Немачка канцеларка Ангела Меркел и председник САД Доналд Трамп на отварању самита Г20 у Хамбургу - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачка канцеларка Ангела Меркел стала је у одбрану америчког председника Доналда Трампа у вези са гашењем његових налога на друштвеним мрежама. Она сматра да су такве забране проблематичне, пошто су слобода говора и мишљења људска права од највећег значаја.

„Ово право може се ограничити , али само у складу са законом и у оквирима који дефинишу законодавци, а не одлукама менаџмента друштвених мрежа. Из тог угла, канцеларка сматра проблематичним да се налози америчког председника трајно блокирају“, саопштио је њен портпарол Стефен Зајберт, преноси Танјуг.

Он је, појаснивши став кацеларке, казао да они који воде друштвене мреже имају велику одговорност у смислу да политичка комуникација не буде затрована мржњом, лажима и подстицајем насиља.

Како наводи АП, Меркел сматра да је подједнако важно не остати по страни када се такав садржај појави и то то тако што ће он бити означен, али је једнако битно омогућити слободу мишљења и говора.

Твитер је трајно суспендовао Трампов налог наводећи као разлог „ризик од будућег подстицања насиља“, а након упада његових присталица у Капитол.

Фејсбук је одлучио да налог одлазећег председника суспендује најмање до 20. јануара, када ће његов наследник Џо Бајден преузети дужност.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала