Српски кошаркаш отворио карте о пропалом „америчком сну“

© AP Photo / David ZalubowskiМарко Гудурић
Марко Гудурић - Sputnik Србија
Пратите нас
Марко Гудурић, репрезентативац Србије, прошао је дуг пут, није прескочио ниједну степеницу у каријери, а недавно се из НБА лиге вратио у Фенербахче.

Сјајни шутер је у Америци прикупио вредно искуство које би у наредном периоду могло много да вреди и српском националном тиму.

Марко Гудурић - Sputnik Србија
Град Елвиса Прислија је уклет за кошаркаше из Србије

Управо ће у турском клубу Гудурић сарађивати са селектором, Игором Кокошковим, који је прошлог лета стигао у Истанбул као замена за легендарног Жељка Обрадовића.

Кокошков је био први неамерички тренер који је стекао статус шефа стручног штаба у НБА лиги, са великим очекивањима је дошао у Фенербахче, али та екипа није бележила добре резултате на старту сезоне.

„Људи ће увек причати, без обзира на то шта ви радите, људи ће имати мишљење о томе. Игор је велики тренер, његово кошаркашко знање је невероватно. Провео је 20 година у НБА лиги и нема много тренера који би могли да се похвале тим успехом. Само је потребно време, он има шансу да буде један од најбољих тренера свих времена у Европи. Ако остане овде“, рекао је Гудурић.

Гудурић је преко ФМП, Црвене звезде и Фенера стигао у НБА лигу, у тим Мемфиса, али се ту задржао само једну сезону.

„Дуга је то прича... Нисам био у доброј форми на старту те сезоне после Светског купа, нисам имао довољно времена да се припремим и прилагодим на начин игре у НБА, али мислим да сам показао да могу да играм тамо. Другачије је тамо, све се своди на моменат прилика и промена. Тренер је одлучио да мења, ставио ме је ван тима, добро смо играли и никада више није променио тим. Никада више нисам добио шансу. То је живот... Напорно сам радио, покушавао да останем у форми, али никада више нисам добио шансу“, рекао је Гудурић.

► Младен Шотић за Спутњик открива како је Србија променила себе – „за 15 дана“

► Да ли Денвер ради праве ствари за Јокића?

► Деки је опростио грехе Звездиној „темпираној бомби“ /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала