Ноћна војна парада у Северној Кореји: Ким променио функцију /видео/

© REUTERS / KCNAСеверна Кореја
Северна Кореја - Sputnik Србија
Пратите нас
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун и досадашњи председник Радничке партије Кореје, постао је њен генерални секретар, наводе корејски медији.
„На осмом конгресу је потврђено да је Ким Џонг Ун најбољи кандидат за позицију генералног секретара Радничке партије Кореје“, наводи се у саопштењу.

Избор Ким Џонг Уна одржан је на шестодневном заседању осмог конгреса странке у Пјонгјангу 10. јануара након доношења одлуке о преименовању Извршног политичког савета у секретаријат.

​Новинска агенција „Јонхап“ известила да су касно увече примећени знаци да се на улицама Пјонгјанга одржава војна парада. Новинари су то повезали са одржавањем конгреса Радничке партије.

Титулу генералног секретара раније је носио отац Ким Џонг Уна, Ким Џонг Ил, а пре њега, оснивач Северне Кореје Ким Ил Сунг.

Конгрес Радничке партије Кореје - Sputnik Србија
Бурни аплаузи и овације: Како се дочекује вођа у Северној Кореји /видео/

Агенција је скренула пажњу да се Ким Јо Џонг, сестра Ким Џонг Уна, није придружила новом Политбироу Централног комитета, задржавајући место члана Централног комитета Радничке партије.

До овог конгреса она је била прва заменица директора Одељења за пропаганду и агитацију Централног комитета и члан Политбироа. С обзиром на раст њеног утицаја у земљи, експерти нису искључили да би она могла постати наследница Ким Џонг Уна.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала