Сазнајемо: Први бесплатни уџбеници за основце у Србији појавили се на интернету

© Фото : Спутњику уступио Александар КавчићАлександар Кавчић, некада ученик чувене београдске Математичке гимназије, данас професор Универзитета "Карнеги Мелон".
Александар Кавчић, некада ученик чувене београдске Математичке гимназије, данас професор Универзитета Карнеги Мелон. - Sputnik Србија
Пратите нас
На сајту Фондације "Алек Кавчић" од данас су доступни први бесплатни уџбеници. Реч је о књигама за трећи разред основне школе чији је издавач "Завод за уџбенике".

Некадашњи ученик чувене београдске Математичке гимназије, а данас професор на Карнеги Мелон универзитету у Пенсилванији, Александар Кавчић, покренуо је акцију чији је циљ да свако дете у Србији има бесплатне школске књиге.

Два месеца касније на порталу Фондације "Алек Кавчић", појавили су се први бесплатни уџбеници. Реч је о књигама за Српски и Енглески језик , Математику, Природу и друштво, за трећи разред основне школе и уџбеницима за седми разред, чији је издавач "Завод за уџбенике".

"Основна школа је обавезна и требало би да буде и бесплатна, то каже и закон. Направићемо свима доступне књиге и ставити их на интернет, тако ћемо разбити монопол на тржишту, спречити стране издаваче да енормно зарађују на нама, али ћемо и вратити достојанство просветним радницима", изјавио је Кавчић за Спутњик промовишући своју акцију.

Идеја му је да свако дете штампа своје бесплатне уџбенике.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала