Нуклеарно оружје и дронови: Шојгу одредио правце развоја армије и флоте

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар одбране Русије, генерал армије Сергеј Шојгу рекао је да је главни задатак у 2021. години да се не изгуби темпо у модернизацији руске војске и морнарице, да се јача потенцијал високо прецизног оружја, и да се правовремено и у потпуности реализују задаци државне одбрамбене наруџбине, преноси телевизија „Звезда“.

Шојгу је рекао да је врховни командант руске војске и председник земље Владимир Путин високо оценио постигнуте резултате и утврдио кључне задатке за предстојећи период.

„Ради осигуравања безбедности наше земље и очувања стратешког паритета неопходно је одржавати високу борбену готовост нуклеарне тријаде и развијати њене компоненте“, нагласио је Шојгу.

Према његовој процени, други важан задатак је развој војне науке и увођење нових метода за употребу војске.

Шојгу је позвао да се полази од претпоставки какви ће бити оружани сукоби и локални ратови у будућности, као и од могућности да се код страних армија појави оружје засновано на новим физичким принципима.

„У борбеној обуци очекује се шира употреба роботизованих система, беспилотних летелица и аутоматизованих управљачких система“, додао је руски министар.

Шојгу је прецизирао да ће Министарство одбране наставити рад на побољшању система за социјалну сигурност војника, укључујући новчано следовање и стамбено збрињавање.

Министар је нагласио да пред Министарством одбране стоје озбиљни задаци, а колико ће њихово решавање бити успешно зависи од способности да се брзо и флексибилно одговори на промене у сферама које су значајне за Оружане снаге.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала