Максимовић за Спутњик: Снег „угушио“ корону у Мадриду, уживам у улози оца

© AFP 2023 / OSCAR DEL POZOНемања Максимовић
Немања Максимовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Нова година није могла боље да почне за Немању Максимовића. Борбени везиста Хетафеа и стандардни репрезентативац Србије постао је отац, а његов тим је после серије лоших резултата коначно почео да побеђује.

У разговору за Спутњик некадашњи „орлић“, који је на Новом Зеланду освојио титулу првака света са младом селекцијом, причао је о принови, како се снашао у улози оца, очекивањима са репрезентацијом после неуспеха на путу ка Европском првенству, као и о животу у Мадриду, и амбицијама Хетафеа.

„Тренутно у Мадриду скоро нико не прича о коронавирусу. Снег који је пао, бацио је све у други план, 'угушио' је корону. Овде ретко пада снег и сада је то главна атракција. Људи су прошлог викенда буквално скијама ишли по улицама, није било аутомобила јер нису очишћене улице. Шпанци су неспремни за то, немају адекватне машине, и чисте се само главне улице“, почиње разговор из Мадрида Максимовић.

Немањина супруга на свет је недавно донела девојчицу, па Максимовићи уживају са приновом у топлини свог дома.

„Свакако да за нас ова година није могла боље да почне. Најбитнији моменат у нашим животима и најлепша ствар је то што смо добили ћеркицу. Уживамо са њом по цео дан. Уредно спава, мало се у почетку будила, па нисмо ни ми баш спавали, али то су све слатке муке. Ево, сад већ четири, пет дана, спава лепо. Један јединствен и прелеп осећај је постати родитељ“, каже новопечени отац.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Kika (@kristina_maksimovic__)

Хетафе који се претходних сезона борио за место у Европи тренутно је 13. на табели, али је екипа добила звучна појачања и то из Реала и Барселоне.

Стигли су Јапанац Такефуса Кубо и Карлес Алења, па је већ у првом мечу преслишан Елче у гостима.

Максимовића радује што су два таква фудбалера појачала у клуб из предграђа Мадрида.

​„Бележимо солидне резултате, били смо у кризи. Изгубили смо код куће од Ваљадолида, онда су дошли Кубо и Алења, двојица озбиљних играча и добили смо Елче. Следећи меч дочекујемо Уеску и надам се искрено да ћемо после дужег времена победити на нашем терену. Кубо и Алења су сјајна појачања и сигурно ће нам помоћи да бележимо добре резултате. Почели смо одлично сезону, били први на табели после шест, седам кола, а онда је уследио пад форме. Мислили смо да ћемо се поново борити за место у Европи, али по свему судећи, опстанак ће бити приоритет“, реалан је Максимовић.

Такефуса Кубо - Sputnik Србија
Нови пројекат у Шпанији већ дели лекције, укључен и Србин

Када је репрезентација у питању, нема дилеме да би Немања Максимовић и и остали „орлови“ најрадије избрисали гумицом 2020. годину у којој су против Шкота пропустили историјску прилику, имали зицер, да победе у финалу баража и пласирају се после 20 година на Европско првенство.

„Јако ми је жао због свега што се догодило и због самог начина на који се догодило. У тој једној утакмици смо све упропастили. Направили смо велики корак против Норвешке у Ослу, а онда смо направили три коркаа уназад против Шкотске у Београду. То нам се често дешава, и надам се да ће се у будућности нешто променити. У марту нас чекају квалификације за Светско првенство и имамо обавезу да односом и резултатима повратимо поверење нације. Морамо залагањем да „купимо“ поново публику и да јој вратимо за све што смо упрскали. Кључни су ти први мечеви у марту, чека нас борба с Португалом. Не смемо да падамо у „малим“ утакмицама, као што је раније често био случај, где смо просипали бодове. Чекамо да добијемо селектора, сва имена која се помињу су велика. То су велики тренери и ко год да дође биће ми драго. О Пиксију је сувишно трошити речи и о његовој играчкој каријери“, закључио је Немања Максимовић у разговору за Спутњик.

► Батистута, Адријано? Не – Душан Влаховић!

► Србин жели руски пасош: „Очекујем позив репрезентацијe Русије“

► Вељковић за Спутњик: За Партизан сам чуо само од другова

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала