Медији: Партије владајуће коалиције у Црној Гори договориле расподелу функција

© Sputnik / Небојша ПоповићДритан Абазовић, Здравко Кривокапић и Алекса Бечић
Дритан Абазовић, Здравко Кривокапић и Алекса Бечић - Sputnik Србија
Пратите нас
Странке владајуће коалиције у Црној Гори постигле су договор о расподели функција "по дубини", по којем је странкама из некадашње коалиције "За будућност Црне Горе" припало две трећине руководећих места, преноси РТЦГ писање Побједе.

Остатак су на приоритетној основи сходно освојеним мандатима поделиле коалиције "Мир је наша нација" и "Црно на бело".

Више извора тог листа, јавља РТЦГ, саопштило је да је предлог договора послат Влади, али да се коначна попуна очекује тек пошто буде позната судбина предложеног Закона о државним службеницима и намештеницима који се налази у скупштинској процедури, након што га је заједно са седам закона вратио председник на поновно одлучивање.

Покрет за промене најбоље прошао у расподели функција

Према споразуму у који је Побједа имала увид, Покрет за промене је далеко најбоље прошао.

Осим директорског места у Клиничком центру које већ покрива Љиљана Радуловић, Покрету за промене је припало и место извршног директора „Аеродрома Црне Горе“, извршног директора Управе за некретнине, извршног директора Фонда ПИО, извршног директора Црногорског електропреносног система, извршног директора Црногорског оператора тржишта електричне енергије, као и извршног директора Агенције за заштиту животне средине.

Како је Побједа раније писала кандидат за функцију челног човека "Аеродрома" је Петар Радуловић, син Бранка Радуловића, док за Управу полиције фигурише адвокат Дражен Медојевић.

Медојевићевој партији ће припасти и извршни директор Агенције за инвестиције Црне Горе, извршни директор Завода са сеизмологију и хидрометеорологију, извршни директор Дирекције за заштиту тајних података, као и председници управних одбора „Монтефарма“ и Агенције за електронску комуникацију и поштанску делатност (ЕКИП).

Шта је добио Демократски фронт

Демократском фронту, којег у расподели представљају Нова српска демократија и Демократска народна партија, требало би да припадну позиције извршног директора Будванске ривијере, Плантажа, Управе за имовину, Железничког превоза, Управе за шуму, Националних паркова, Управа царина, као и места председника одбора директора ЕПЦГ и ЦЕДИС.

ДФ-у припада и функција председника борда директора у Националним парковима, коју већ покрива Марина Јочић, Регионалног водовода, Улцињске ривијере, Прокона, Одржавања железничких возних средстава, Агенције за заштиту личних података.

Коалицији "Мир је наша нација" би требало да припадне позиција извршног директора Електропривреде (ЕПЦГ), Црногорског електродистрибутивног система (ЦЕДИС), Поште, Луке Бар, Скијалишта Црне Горе, Управе за саобраћај и Управе јавних радова, Завода за запошљавање, Регионалног водовода, Института „Симо Милошевић“, Архива, Цивилног ваздухопловства, Радио-дифузног центра и Завода за дечију и социјалну заштиту.

Тој коалицији такође треба да припадну функције председника одбора директора Рудника угља Пљевља, Железничког превоза, Будванске ривијере, Фонда пензијског и инвалидског осигурања, „Монтепута“, „Монтенегробонуса“ и Института за црну металургију.

Социјалистичкој народној партији ће припасти функције извршног директора Фонда за здравствено осигурање, Управе за спорт и младе, „Кастело Монтенегро а.д. Пљевља“, Агенције за цивилно ваздухопловство и УИКС-а.

Јоковићевој партији по споразуму припада и функција председника борда директора Плантажа, Поште Црне Горе и Регулаторне агенције за енергетику.

Ури је припала функција извршног директора Управе за дијаспору, Управе поморске сигурности, Центра за екотоксиколошка истраживања и председници борда директора Морског добра и Института за лекове.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала