Немачки медији о руском „Терминатору“: „Тенк на стероидима“

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаБорбено возило "Терминатор"
Борбено возило Терминатор - Sputnik Србија
Пратите нас
Руско борбено возило за подршку тенковима „Терминатор“ поседује огромну ватрену моћ и нема аналога на Западу, пише немачки лист „Штерн“.

Возило је опремљено јединственим системом за наоружање и предвиђен је за уличне борбе у густо изграђеним подручјима, где су обични тенкови неупотребљиви, истиче аутор чланка.

„Заправо се за њега може рећи да је то тенк 'на стероидима' и то неће изгледати као претеривање. Притом, његово име му веома одговара – возило много личи на футуристичке роботе из филмова о 'Терминатору'“, пише аутор чланка.

Он истовремено констатује да се у развоју „Терминатора“ јасно види борбено искуство Русије стицано током протеклих деценија.

Новинар сматра да би ово борбено возило могло да постане извозни бестселер.

„Терминатор“ је борбено возило за подршку тенковима, предвиђено за извођење маневарских борбених акција у саставу тенковских и моторизованих јединица као вишенаменско средство, укључујући коришћење нуклеарног и других видова наоружања за масовно уништење. Он је конструисан на бази тенка Т-90.

Поседује два топа 2А42, два аутоматска бацача ракета АГ-17Д, четири противтенковске навођене ракете „Атака“ и 7,62-милиметарски митраљез ПКТМ.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала