Преговори са три компаније које би преузеле линије „Монтенегро ерлајнза“

© Фото : WikipediaМонтенегро ерлајнз
Монтенегро ерлајнз - Sputnik Србија
Пратите нас
Извршни директор Аеродрома Црне Горе Данило Орландић казао је да то предузеће преговара с три авио-компаније о евентуалном надомештању летова ка оним дестинацијама које је током године покривао „Монтенегро ерлајнз“.

Орландић је у Јутарњем програму ТВЦГ рекао да преговори иду својим током и да је свему највећа препрека епидемија корона вируса.

„Аеродроми Црне Горе преговарају са три компаније о евентуалном надомештању свих дестинација које смо имали с 'Монтенегро ерлајнзом' током године. Ти разговори иду својим током, али је ковид проблем, јер се велики број земаља Европске уније (ЕУ) поново затвара“, рекао је Орландић.

Верује да ће од априла или маја имати значајан број летова, оцењујући да ће ово бити изазовна година и за Аеродроме Црне Горе и за домаћу привреду.

„Треба бити оптимиста да ће све проћи. Процес вакцинације је учинио позитивне ствари, имамо најаве да би авио-саобраћај могао да се устабили“, рекао је Орландић наводећи да тренутно најбоље функционишу линије према Београду.

Пројекција је да би, како је рекао, ове године могли да остварен 60 одсто саобраћаја из 2019. док се наредне године очекује потпуни опоравак и број путника из 2019.

Негирао је медијске наводе да Аеродроми Црне Горе дугове МА наплаћују путем имовине.

„Ми се још увек не наплаћујемо путем имовине. Наплату одређених дуговања смо отпочели, процедура иде преко извршитеља и тренутно се то врши само на новчаним средствима. Наредних дана имамо додатна извршења према МА и верујем да ћемо успети да наплатимо сва дуговања која имамо од МА“, рекао је Орландић.

Подсетио је да су Аеродроми Црне Горе 2019. имали приход од 34 милиона, а профит преко 15 милиона: „Прошле године смо приходовали 27 милиона мање, и губитак је преко 11 милиона“.

Још увек, каже, исплаћују редовно плате у пуном износу, а имају још средстава за редовне обавезе.

„Ако се ситуација убрзо не поправи, мораћемо да тражимо нове начине финансирања“, рекао је Орландић, преноси РТЦГ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала