Преврнула се скела на Западној Морави, четворица се спасила, потрага за несталим човеком још траје

© Tanjug / Душан АничићРека
Река - Sputnik Србија
Пратите нас
У селу Селиште код Трстеника преврнула се скела на Западној Морави, а набујала река однела је Рашка Милутиновића за којим се и даље трага.

Саша Милутиновић, братанац несталог Рашка за "Новости" је описао драму коју је преживео.

"Било нас је петорица, четворица нас на скели, један је остао на обали, када је балван изненада у једном тренутку подигао скелу која је тада кренула да тоне", прича Саша.

"За мање од десет минута скела је потопљена, сви смо упали у воду, кренули да се спасавамо. Рашка је најдаље однела вода".

Како каже, сви су у шоку, а Рашка траже пешице и чамцима.

Водостаји на рекама у благом опадању или благом порасту

Водостаји на великим рекама у Србији налазе се испод нивоа редовне одбране од поплава према хидролошким прогнозама РХМЗ-а, саопштило је ЈВП "Србијаводе".

Водостај на Дунаву и Великој Морави је у благом опадању, док су водостаји на Сави, Дрини и Западној Морави у благом порасту, без приближавања упозоравајућим нивоима. Водостаји на Дунаву, Тиси и на Сави су у домену средњих, а на Великој Морави у домену ниских вредности, пренео је Танјуг.

У складу са прогнозама РХМЗ-а и стања заштитних објеката, сви објекти из Оперативног плана за одбрану од поплава за 2020.годину предузели су припремне радње у циљу спречавања плављења подручја.

На водним јединицама "Дрина-Лозница", "Панчевачки рит" и "Западна Морава - Крушевац" дежурне службе ЈВП ''Србијаводе'' и надлежна водопривредна предузеће спроводе 24-часовна дежурства и прате ситуацију на терену.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала