Рукометаши Србије разбили Грчку за корак ближе Европском првенству

© Фото : Рукометни савез СрбијеРукометаши Србије
Рукометаши Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Мушка рукометна репрезентација Србије победила је Грчку 31:21 у трећем колу квалификација за Европско првенство.

Изабраници Тонија Ђероне наставили су са сјајним партијама у квалификацијама, те су после победе и ремија са Француском убедљиво савладали Грке у Зрењанину.

Србија после три одигране утакмице има скор од две победе и нерешеног резултата, и налази се близу пласман на шампионат Старог континента.

Прве две екипе у групи отићи ће на ЕП, трећепласирана ће у бараж, а у нашој групи поред Француске игра и Белгија.

Најефикаснији у нашем тиму био је Богдан Радивојевић са осам голова, по пет су постигли Кукић и Марсенић, четири је додао Воркапић, а три Орбовић и Шотић.

Бољи од осталих код поражених био је Христодулос Милона са шест голова.

Србија је од првог до последњег минута контролисала ритам меча. Бриљирали су Марсенић и Радивојевић, добар је био и Шотић, те је предност после 12 минута била +3, 8:5.

На десет минута до краја првог полувремена „орлови“ су имали +5 (13:8), међутим, у том тренутку је уследио мали пад концентрације и Грчка је на паузу отишла са пристојних -3, 15:12.

​На старту другог полувремана српски рукометаши решили су питање победника. Серијом од 4:0 предност је порасла на +7 (19:12) и до краја меча исту нису испуштали.

Србија је играла сјајно, одбрана је перфектно функционисала, игра у транзицији, као и сарадња између бекова и крила, односно бекова и пивота, и Грчка није имала никакву шансу.

У наредном колу, које се игра 28. или 29. априла, изабраници Тонија Ђероне састају се са Грчком, док их другог маја очекује дуел са Белгијом.

​► Србија је променила себе – за 15 дана

Хрвати: Шпанац је донео Србији оно што јој годинама фали

Штета: Храбра Србија била пред новим нокаутом Француске, на крају је Цупара ишчупао бод

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала