Руски „џин“: Торањ Останкино окован ледом /видео/

© Sputnik / Б. Елин / Уђи у базу фотографијаТелевизијски торањ Останкино у Москви
Телевизијски торањ Останкино у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
У Москви је торањ Останкино, који је у топ 15 највиших грађевина на свету, прекривен ледом због лоших временских услова, преноси телевизија „Звезда“.

У руској престоници је температура тренутно 11 степени испод нуле. Поред тога, примећена је висока влажност ваздуха – око 81 одсто.

Раније су метеоролози најавили да ће подручје града ове недеље захватити изузетно хладно време. Температура ће бити испод просечних климатских вредности за око 10 степени. У Москви ће ноћу температура пасти на 21 степен Целзијуса испод нуле, а у неким подручјима до минус 27.

Иначе, Останкино је телевизијски и радијски торањ у главном граду Русије. Висок је 540,1 метар, а према стању од септембра 2019. године, Останкино је 14. највиша грађевина која је икада постојала.

​Назив је добио по московском дистрикту у којем се налази. Изградња торња је почела 1963. године, а завршена је 1967. године.

Реч је о највишој грађевини у Европи и Русији која је члан Светске федерације високих торњева. Торањ Останкино је био друга највиша грађевина на свету 31 годину док није изграђена Бурџ Калифа. Пре њега рекорд највише грађевине је држао Си-Ен торањ у Канади, виши за 13 метара од Останкина.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала