Шест највиших званичника Америчког ратног ваздухопловство подноси оставке

© AP Photo / Steve RuarkСекретар ваздухопловства САД Барбара Берет
Секретар ваздухопловства САД Барбара Берет - Sputnik Србија
Пратите нас
Секретар Америчког ратног ваздухопловство Барбара Берет поднеће оставку на своју функцију уочи инаугурације Џоа Бајдена следеће недеље, као и још пет највиших званичника, саопштила је служба ваздухопловства.

Баретова је један од шест највиших званичника ваздухопловства који ће напустити функцију пре ступања на дужност нове администрације, саопштила је служба Ваздухопловства, пише Хил.

​Оставку даје и Вил Ропер, помоћник секретара за набавку, технологију и логистику; вршилац дужности подсекретара Шон Манаско; Контролор Џон Рот; Генерални саветник Томас Ајрес; и Џон Хендерсон, помоћник секретара за инсталације, животну средину и енергију. Њихов последњи дан биће 19. јануара, дан пре церемоније инаугурације Џоа Бајдена.

Долазећа Бајденова администрација још није објавила ко ће попунити њихова места у Ваздухопловству.

Баретoва, 25. секретар ваздухопловства и четврта жена на тој функцији, положила је заклетву у октобру 2019. Разматрана као потенцијални кандидат за највишу цивилну функцију Ратног ваздухопловства, она је у одељење дошла као председавајућа управног одбора истраживачког и развојног центра „Ероспејс корп“. Надгледала је акције Свемирских снага САД у оквиру свог одељења и бавила се расизмом и неједнакошћу у редовима, пише „Ерфорс магазин“.

Прочитајте и емисију „Нови Спутњик поредак“ – Амерички гулаг:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала