Сликао се у фотељи Ненси Пелоси, прети му 11 година робије /фото/

© AP Photo / Julio CortezПротест у Вашингтону испред зграде Конгреса
Протест у Вашингтону испред зграде Конгреса - Sputnik Србија
Пратите нас
Ричард Барнет, демонстрант који се током упада у Конгрес у Вашингтону сликао у фотељи Ненси Пелоси, председавајуће Представничког дома, суочен је са оптужбама због којих му прети 11 година робије.

Барнет је тренутно у притвору и саслушан је пред федералним судом. Прети му оптужница за упад у забрањено подручје и ношење оружја, пошто је, према наводима полиције, код себе током упада у Конгрес имао електрошокер, преносе амерички медији.

Присталица Доналда Трампа на протестима у Вашингтону - Sputnik Србија
Хапшења у Америци: „Звезде“ упада у Конгрес у притвору, иза решетака и „човек са роговима“ /фото/

Барнетова фотографија како седи у канцеларији Ненси Пелоси, са ногама подигнутим на сто, обишла је свет.

Пре хапшења, Барнет је медијима рекао како је тражио тоалет и да је због тога ушао у канцеларију Ненси Пелоси која је била отворена.

„Сто за који сам сео је мој, ја сам порески обвезник, патриота, то није њен сто, већ смо јој га само позајмили“, рекао је он за америчке медије.

Барнет је међу оптуженима за упад у Конгрес, а ухапшен је у родном Арканзасу. Оптужен је и за нарушавање јавног реда и крађу јавне својине. Уколико буде осуђен по свим тачкама за које се терети, могао би да се суочи са казном затвора од 11 или више година.

​Његов адвокат Ентони Сијано негирао је кривицу свог клијента, али није износио више детаља.

Ухапшеним демонстрантима прети и могућност шире оптужнице, која би обухватила и кривично дело побуне, рекао је тужилац Мајкл Шервин. У том случају, претила би им казна до 20 година затвора. Том оптужницом могло би да буде обухваћено чак 70 демонстраната, навео је тужилац.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала