Случај са београдске улице згрозио љубитеље животиња: Мушкарац који је шутнуо штене пред судом

CC0 / Рixabay / Пас
Пас - Sputnik Србија
Пратите нас
Први основни суд у Београду одбио је да одреди је притвор П.С. који је претходно на саслушању у тужилаштву признао да је 5. јануара у Делиградској улици на тротоару шутнуо штене, које се од силине његовог ударца изврнуло наопачке.

Притвор је након саслушања П.С. предложило Прво основно јавно тужилаштво, које може да се жали на ову одлуку.

Портапрол суда Бојана Станковић прецизирала је за Тањуг да је судија за претходни поступак донео решење којим је према П.С. одредио меру забране напуштања боравишта уз обавезу јављања надлежној полицијској станици сваких 15 дана.

Против ове одлуке странке и бранилац имају право жалбе кривичном ванрасправном већу овог суда у року од три дана од дана пријема писаног отправка решења, додала је Станковић.

Напоменула је да је приликом доношења ове одлуке, поступајући по предлогу јавног тужиоца, судија нашао да предлог за одређивање притвора није основан, имајући у виду да у конкретном случају из списа предмета не произилазе околности које указују да ће окривљени у кратком временском периоду поновити кривично дело, посебно имајући у виду да се ради о неосуђиваном лицу.

Такође и јер се обезбеђење присуства може постићи и блажом мером.

Снимак злостављања недужног псића објављен је на друштвеним мрежама након чега су реаговали бројни грађани, полиција и тужилаштво.

П. С. се на терет ставља кривично дело убијање и злостављање животиња, за које је запрећена новчана казна или затвор до две године.

У претходном саопштењу тужилаштва се прецизира да је П. С. у присуству изабраног браниоца, признао извршење кривичног дела, наводећи да му је пас више пута прилазио и да га је он само одгуривао ногом, а да га је ударио ногом у пределу главе тек када је пас зарежао, јер је осетио страх и угроженост. 

Хаски - Sputnik Србија
Дечак из Новог Сада закуцао псу ексер у главу

Осумњичени је додао да га је исти пас два дана пре овог догађаја већ "напао у непосредној близини, када му је поцепао панталоне, као и да од паса има трауме с обзиром да су га у детињству често нападали”.

Рекао је да се каје и да иначе воли животиње.

Он је у понедељак ухапшен у Врњачкој Бањи, у сарадњи са београдском полицијом.

Иначе је из Београда.

Штене је након овог догађаја удомљено.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала