Евакуација болесника и рањеника: Јединствене вежбе руске војске у Сирији /видео/

© Sputnik / Dmitriy Vinogradov / Уђи у базу фотографијаХеликоптер Ми-24 надлеће над територијом ваздухопловне базе Хмејмим у Сирији
Хеликоптер Ми-24 надлеће над територијом ваздухопловне базе Хмејмим у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски војници одржали су у Сирији јединствене војне вежбе током којих су евакуисали тешко болесне војнике са удаљеног планинског положаја, преноси телевизија „Звезда“.

Улогу хитне помоћи имали су хеликоптери војне авијације, опремљени најсавременијом технологијом.Медицински модул хеликоптера Ми-8АМТШ снабдевен је респираторима и контролним системима. Сви главни показатељи стања пацијента приказани су на мониторима. Када су секунде у питању, то је једини начин да се пацијент спасе.

Према речима војног лекара Михаила Батова, у медицинском модулу хеликоптера могу се превозити две рањене или болесне особе и омогућено је праћење стања и давање терапије пацијенту током лета.

Пилоти и лекари раде као један тим. Према сценарију војних вежби, евакуисан је војник са акутном упалом слепог црева.

Раније су војни лекари прегледали ученике у селу Џермес у провинцији Хасека. Становници села нису у могућности да добију квалификовану медицинску помоћ, јер је најближа медицинска установа удаљена 50 километара од села и налази се у граду Камишли.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала