Објављено када ће бити завршена изградња „Северног тока 2“

CC BY-SA 2.0 / Wolfgang Schwichtenberg /Flickr / Брод "Фортуна" за полагање цеви за изградњу гасовода "Северни ток 2"
Брод Фортуна за полагање цеви за изградњу гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија
Пратите нас
Оператор пројекта „Норд Стрим 2 АГ“ планира да заврши изградњу гасовода „Северни ток 2“ у јуну, саопштила је агенција „Блумберг“, позивајући се на сопствене изворе.
„'Норд Стрим 2 АГ' планира да заврши капиталну изградњу на једном од два крака у првој половини 2021. године упркос америчким санкцијама. Део цеви у суштини може да буде завршен већ у јуну, с обзиром на то да ће оператор 'Северног тока 2' у петак започети тестирања у данским водама“, наведено је у саопштењу агенције.

Према подацима агенције, на тај начин ће се радови у Данској завршити до краја маја, затим ће брод започети са полагањем цеви у немачким водама, што ће трајати до јуна.

У децембру прошле године баржа „Фортуна“ је поставила цеви на једном од два недовршена дела гасовода. Изградња последњег дела гасовода, у данским водама, требало би да почне 15. јануара, а планирано је да се и тамо користи брод „Фортуна“.

Подсетимо, Вашингтон је крајем 2019. године увео санкције против „Северног тока 2“, након чега је швајцарска компанија „Олсиз“ била принуђена да одустане од учешћа у постављању цеви.

Амерички Стејт департмент у јануару је упозорио европске компаније које, према мишљењу Вашингтона, помажу Русији у изградњи гасовода „Северни ток 2“, на ризик од увођења санкција. Након тога је дански лист „Политикен“ саопштио да је консултантска компанија „Рамбол“ морала да одустане од учешћа у завршетку изградње „Северног тока 2“ због претњи америчких санкција.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала