Лавров: Америка се на Блиском истоку понаша као слон у продавници порцелана

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров са саудијским колегом Фејсалом бен Фарханом ел Саудом
Сергеј Лавров са саудијским колегом Фејсалом бен Фарханом ел Саудом - Sputnik Србија
Пратите нас
САД и њихови савезници се понашају на Блиском истоку као слон у порцеланској радњи, што има тешке последице за државе региона, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Према речима министра, Русија се слаже да је недопустиво мешање у унутрашње ствари суверених држава и наметање идеолошких рецепата споља.

„Тиме нико не би требао да се бави. Међутим, видимо како се у том региону (Блиски исток) САД и њихови савезници понашају као слон у продавници порцелана: Ирак, Либија, покушај да се уништи Саудијска Арабија. Све то, на жалост, има сувише велике последице за државе региона, за народе који овде живе“, рекао је Лавров на конференцији за штампу након састанка са саудијским колегом Фејсалом Бен Фарханим ел Саудом.

Руски министар је изразио бојазан да амерички план да шиитске побуњенике у Јемену прогласе терористима може имати негативан ефекат на решавање конфликта у Јемену. Он је изразио наду да ова одлука Вашингтона не утиче на политичко решавање кризе у тој земљи.

А зашто је Лавров „цар руске спољне политике“ сазнајте у ауторској емисији главне уреднице српске редакције Спутњика Љубинке Милинчић „Мој поглед на Русију“:

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала