Петру Петковићу забрањен улазак на Косово и Метохију

© Tanjug / TARA RADOVANOVICДиректор Канцеларије за Косову и Метохију Петар Петковић
Директор Канцеларије за Косову и Метохију Петар Петковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу привремене приштинске институције забраниле су улазак у јужну српску покрајину.

Петар Петковић у саопштењу наводи да су привремене приштинске институције одлучиле да му онемогуће да обиђе поплављена подручја у српским срединама у јужној покрајини и угроженим домаћинствима уручи хуманитарну помоћ.

„Очигледно је да је предизборна кампања у Приштини почела и пре законског рока и да су Срби поново главне мете. Поступак албанских политичара говори о томе да им је политички маркетинг важнији од живота и безбедности људи“, истакао је Петковић.

Овакво понашање Приштине показује и да Европска Унија није у стању да обезбеди поштовање постигнутих споразума, међу којима је и онај о слободи кретања, оценио је Петковић.

„Не желимо да на било који начин учествујемо у појачавању тензија у покрајини, јер се таква атмосфера увек прелије преко леђа нашег народа, али у једно сви могу да буду уверени — нико не може да нас заустави да помогнемо свом народу. Помоћ државе Србије и Kанцеларије за Kосово и Метохију ће стићи до нашег народа угроженог поплавама, као што смо и обећали“, поручио је Петковић.

Вршилац дужности министарке спољних послова у косовској влади, Мелиза Харадинај Стубла, објавила је да је Петру Петковићу одбијен захтев за посету.

„Све док Србија има деструктивно понашање, њени званичници не могу да уђу на Косово“, написала је Харадинај Стубла на Фејсбуку.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала