Русија у фебруару предаје званични захтев за регистрацију вакцине у ЕУ

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаВакцинација против ковида 19 у Новосибирску
Вакцинација против ковида 19 у Новосибирску - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија ће у фебруару поднети захтев ЕУ за добијање одобрења за употребу вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), изјавио је директор Руског фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев.
„Русија ће наредног месеца предати ЕУ формални захтев за одобрење вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V)“, изјавио је Дмитријев у интервјуу агенцији Ројтерс.

Он је навео да ће ускоро бити објављена експертска оцена која ће показати високу ефикасност вакцине. Дмитријев је рекао да не зна да ли ће европски регулатор дати одобрење за употребу вакцине. Међутим, он је најавио да се у јануару очекује да још девет држава одобри употребу „Спутњик Ве“ (Sputnik V).

Директор Руског фонда је навео да не очекује да ће удео руске вакцине на тржиштима Латинске Америке и других држава бити већи од 25-30 одсто. Ни друге вакцине, ван ЕУ и САД, по његовом мишљењу, неће имати више.

Олег Бенеш из одељења за имунизацију Европског бироа Светске здравствене организације изјавио је данас да је СЗО спреман да помогне Русији у добијању сертификата за руску вакцину против короне. По његовим речима, тренутно се сертификација налази у фази одобрења ЗСО, али је организација спремна да помогне и убрза процес.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала