Ко је Хандке у Србији данас?

Пратите насTelegramOdyssey
Ко је Петер Хандке у Србији данас и  да ли недавно објављени зборник радова о аустријском нобеловцу „Хандке у Србији“ може до краја да одговори на ово питање?

Хоћемо ли из мозаика разнородних текстова о животу, делу, значају, перцепцији Хандкеовог дела код нас сазнати и нешто више о томе зашто је Балкан, једна од његових „територија писања“, био најприближнији слици „света у нереду“ и „негативном кретању историје“, разговарамо са Александром јерковић, директором УБ Светозар марковић која је организовала онлајн трибину о овом зборнику, као и са Игором Маројевиће, писцем, аутором текста који се нашао у публикацији о Хандкеу.

По чему је улога Петрије из чувеног дела Драгослава Михаиловића изузетна у досадашњој каријери и зашто би било добро бити такав човек данас, уа Орбиту културе открива млада глумица Јована гавриловић, добирница награде Милош Жутић.

Да ли нове технологије чине да све више губимо интересовање за друге људе, стварамо ли, захваљујући њима, навике које мењају наше међусобне односе, али и наш идентитет, нека су од питања која отвара књига „Обновимо разговор. Моћ разговора у дигиталном добу”, Шери Теркл, недавно објављена у кући Клио. О књизи, али и о питањима која отвара разговарамо са социјалним психологом, професором Филозофског факултета и рецезентом књиге Драганом Попадићем.

О чему је, после пола века дуге тишине проговорио Пол Mакартни на новом албуму на ком је једну од песама  посветио Џону, Џорџу, Рингу и успеху који им је свима одредио живот, открива, у разговору за Спутњик познавалац и велики поштовалац свега што су учинили Макартни и Битлси – Дејаном Цукићем.

Наша гошћа је и једна од најтиражнијих македонских списатељица Румена Бужаровска која, поред књижевне, у Србији полако стиче и позоришну репутацију, с обзиром да су недавно почеле пробе представе рађене по њеним причама.

Орбита културе: Александар Јерков, Игор Маројевић, Јована Гавриловић, Драган Попадић, Дејан Цукић и Румена Бужаровска

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала