Преокрет против Хрвата води Партизан ка старим циљевима: „Природно је да се врате наши играчи“

© Фото : Јутјуб / ТВ ПартизанВатерполо Партизан
Ватерполо Партизан - Sputnik Србија
Пратите нас
Ватерполо клуб Партизан је успео да преживи најтеже моменте у својој историји и полако хвата залет за нове успехе. У црно-белом табору су поново његове легенде, на свим пољима – Никола Куљача је директор, Милош Королија тренер, а недавно се као играч вратио Стефан Митровић.

Све то заједно је донело нову енергију у најтрофејнији српски спортски колектив, а прва утакмица у години је најавила боље дане за славни клуб.

Партизан је у првом мечу у 2021. победио екипу Приморја из Ријеке са 9:8, иако је на полувремену губио са 8:3.

​„Јесте то била најбитнија утакмица на турниру, треба сада искористити тај залет. Знали смо да нас чека та утакмица када се буде наставила Јадранска лига, нисмо најпре знали кад и где, али је потом одлучено да све крене као квалификациони турнир“, рекао је за Спутњик спорт Милош Королија, шеф стручног штаба црно-белих.

Значај утакмице је био јасан свима у клубу.

„Схватили смо да је та утакмица јако битна за клуб и за српски ватерполо, битна је разлика да ли имамо четири или три екипе у Јадранској лиги, суштински је битно да што више наших клубова буде у том такмичењу. Тако смо се и припремали за утакмицу, од момента када је заказана знали смо да је суштински најбитнија“.

Королија је после неколико година рада са млађим категоријама јесенас преузео прву екипу и прихватио се велике обавезе – да врати Партизан на шампионски пут, након периода потпуног расула на свим нивоима.

„Клуб се стабилизовао од лета на овамо, постоји гомила ствари које се решавају у ходу, које нису баш најбоље, али је најосновније функционисало, имамо услове за тренинг, у том смислу је стабилизован клуб, у континуитету тренирамо на Бањици, са малим прекидима због кварова у објекту, али се то у ходу доводи у ред“.

Партизан се вратио у своју кућу, на базен на Бањици, где није могао да тренира неко време због свега што се дешавало у и око клуба.

„Одмах се види напредак због континуитета тренинга, можда то није видљиво лаицима, нисмо забележили неке велике победе, али се види напредак код клинаца, види се контиуитет у расту“, истиче Королија.

Први резултат је позитиван, побеђено је Приморје, иако није деловало да ће бити тако после првог полувремена.

„Нисмо урадили ништа специјално, ми смо само истрајали. Није била реална разлика од 8:3 на полувремену, ни 6:0 за нас у другом полувремену, није то био реалан однос снага. Екипе су приближног квалитета, они јесу старији и искуснији, дуже су на окупу, али ми имамо квалитет да играмо са њима и то смо знали“.

Королија за Спутњик открива и да су последња дешавања деловала као шок за младу екипу, али верује да ће све временом доћи на своје.

„Било је питање реакције после првог полувремена... Имали смо срећу да смо претходног месеца добили појачање у виду Стефана Митровића, великог играча и требало је то да апсорбујемо као екипа. За то је потребан период који нисмо имали. Рекао бих, колико је заслужан за бољу игру толико је и индиректни кривац за то што смо губили. Остатак екипе је био у грчу, нису били свесни да могу да играју са њим, гледали су шта ће да уради, требало је времена да се млађи пробуде и растерете се, али сам очекивао да се тај грч појави“.

​Повратак Митровића је нешто што се годинама уназад дешавало, бивши играчи Партизана су се радо враћали у клуб и Королија се нада да ће се са том праксом наставити у наредном периоду, те да случај дугогодишњег репрезентативца Србије може да буде пример за даље.

„Стицај околности, апсолутно стицај околности у вези са моментом у његовој каријери, са ситуацијом  око вируса и прекидом грчког првенства. Поклопило се све, али не бих још разговарао не неким будућим повратницима. Ипак, природно је да се бивши играчи Партизана у неком моменту врате, кад се поклопе ситуација и стање клуба. Примарно је да клуб буде стабилан и да може равноправно да конкурише са другима и буде пожељна дестинација. То је апсолутно циљ, Партизан је са спортског аспекта самоодржив, Партизану нису потребна појачања са стране, из других клубова, Партизану су потребни његови бивши играчи, млађи, старији, пола лиге је поникло у Партизану“, закључио је Королија за Спутњик спорт.  

► Србија је променила себе – за 15 дана

► Дејан Савић је задовољан, али – постоји једно „али“

► Американци су мислили да је Рус, а он је млади Србин коме је посао да буде „у рову“ и – „бије људе“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала