Савет федерације: Русија развила имунитет на америчке санкције

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаДуга изнад Црвеног трга у Москви
Дуга изнад Црвеног трга у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је развила имунитет као одговор на политику санкција Сједињених Америчких Држава, рекао је члан међународног комитета Савета федерације Сергеј Цеков, коментаришући нову резолуцију Министарства трговине САД која му омогућава да пооштри контролу над споразумима у сфери информационих технологија.
„Спремни смо за то. Последњих година Русија активно развија сопствене технологије, између осталог, и у ИТ сфери, израђује механизам супротстављања Америци. Исто чине Кина и Иран“, рекао је сенатор. 

Према његовим речима, уводећи такве санкције, САД деле свет на два дела – „лојалне“ и „непријатељске“ земље.

Притом, Цеков је истакао да је најнегативнији утицај на Сједињене Америчке Државе врши америчка политичка елита, која је довела земљу на ивицу општег грађанског унутрашњег сукоба.

„Уместо да се баве ситуацијом у земљи, они те проблеме износе на међународни ниво“, сматра политичар.

Такође је позвао да се обрати пажња на дешавања на друштвеним мрежама у Америци, као и у медијима где без устезања могу прекинути емитовање говора актуелног председника.

„Тамо има више него довољно будалаштина, и то се само повећава. Не треба говорити ни о каквој слободи говора“, закључује Цеков.

Подсетимо, Министарство трговине САД донело је унутрашњу уредбу која му омогућава да пооштри контролу над споразумима у сфери информационих технологија, док су Русија, Кина, Иран, Северна Кореја, Куба и лидер Венецуеле Николас Мадуро признати за „непријатељске стране државе“ и „непријатељско лице“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала