Саопштено о чему су разговарали Ђукановић, Кривокапић, Абазовић и Бечић

© Sputnik / Nebojša PopovićМило Ђукановић долази на састанак код Здравка Кривокапића
Мило Ђукановић долази на састанак код Здравка Кривокапића - Sputnik Србија
Пратите нас
Без институција и њиховог даљег развоја, нема ни демократског ни економског напретка земље, наводи се у заједничком саопштењу предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, предсједника Скупштине Алексе Бечића и премијера Здравка Кривокапића. Састанку је присуствовао и потпредсједник Владе Дритан Абазовић.

Састанак је иницирао  Кривокапић, а на њему је, како је саопштено из Владе, разговарано о питањима која су национално важна и за власт и за опозицију, и за све грађане Црне Горе.

„На састанку су размотрена питања која се тичу функционалности државе, институција и њиховог даљег развоја, без чега нема ни демократског ни економског напретка земље. Исказана је спремност да се тај интерес слиједи као заједнички национални интерес и унапређује заједничка одговорност према потреби даљег развоја Црне Горе као европског друштва, квалитетнијег животног стандарда и слободе појединца“, наводи се у заједничком саопштењу.

​„Разговарано је и о питањима која су била предмет неразумијевања у првим етапама функционисања кохабитације и исказана је спремност да се већом иницијативношћу за сарадњу и конструктивношћу у дијалогу унапређују и стварају услови да имамо модел кохабитације, који ће водити ефикаснијем функционисању власти и доприносити квалитетнијем легитимисању Црне Горе и њене демократије у међународној јавности", закључује се у заједничком саопштењу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала