Српски НБА дуел на европски начин

© Sputnik / Михаил Сербин / Уђи у базу фотографијаМарко Гудурић
Марко Гудурић - Sputnik Србија
Пратите нас
Марко Гудурић и Немања Недовић, бивши српски НБА кошаркаши, имали су окршај у петак вече када су се састали њихови тимови Фенербахче и Панатинаикос.

Улазећи у дуел, екипа Игора Кокошкова налазила се у много бољој форми остваривши четири победе заредом и ношена том енергијом сјајно је започела утакмицу.

Гудурић, који је недавно дошао из НБА у Европу, био је посебно расположен у првој четвртини завршивши је са осам поенa и две асистенције.

Фенер је уводну деоницу добио са 31:12, Немања Недовић није се уписао у листу стрелаца и лако је могло да се види у ком правцу ће ићи дуел.

Гудурић је претходну сезону провео у Мемфис Гризлисима и види се да је физички напредовао у односу на период када је играо у првом мандату у Фенеру.

Од његовог доласка истанбулски гигант се препородио и остварио пет узастопних победа у Евролиги, а он доприноси са двоцифреним учинком – 11,6 поена, четири скока, четири асистенције, просечан индекс корисности 13,8.

Сјајно ове сезоне игра и Немањa Недовић, бивши кошаркаш Голден Стејт Вориорса, који је имао чак две партије са 30+ поена, али против Фенербахчеа поновила му се партија каквих је имао неколико ове сезона.

Лоше је шутирао, свега 1/9, добро је разигравао уписавши шест асистенција, али од њега се највише очекује да убаци лопту кроз обруч и то није био случај против Фенербахчеа.

Није први пут да је српски кошаркаш имао лоше шутерско вече, дешавало му се то неколико пута, те смо остали ускраћени да обојица – Недовић и Гудурић – одиграју добре мечеве.

Бек Фенербахчеа имао је 18 поена, 7/8 из игре, два скока, четири асистенције и индекс 20, што му је четврти пут у пет мечева да има 15 или више индексних поена, док је кошаркаш Панатинаикоса постигао шест поена.

Бјелица потпуно испао из ротације, Покушевски неприметан у тријумфу Оклахоме

Звезда после савршених 6/6 први пут изгубила од Валенсије

Дан када је Сале национале „угасио“ звиждуке крцатог Пионира /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала