АБА: Партизан мора да почне да побеђује – све креће од „Мораче“

© Фото : Партизан НИСЦрвена звезда и Партизан, кошарка
Црвена звезда и Партизан, кошарка  - Sputnik Србија
Пратите нас
Кошаркаши Партизана играју против Будућности у Подгорици у суботу у 18 часова у 15. колу АБА лиге.

Изабраници Саша Филиповског налазе се далеко од пласмана у плеј-оф регионалног кошаркашког такмичења и како би смањили тај заостатак потребно је да што пре крену у серију победа.

Можда Подгорица није идеална станица, јер се ради о јако квалитетном тиму, али од нечега мора да сe крене и свакако је боље одмах играти против екипе која конкурише за освајање такмичења.

Будућност је у досадашњем делу претрпела свега два пораза, од којих један у прошлом колу против Сплита, те навијачи клуба очекују реакцију после изненађујућег неуспеха.

Многи су става да се Партизан већ опростио од плеј-офа, пошто поред њих шест клубова конкурише за врх и сви имају знатно бољи однос победа и пораза, али до краја им је остало још дванаест мечева и теоретски могу да се докопају прва четири места.

„Будућност је одлична екипа која је добро вођена и добро селектована. Језгро екипе је остало исто, са играчима који су у систему више година. Ивановић и Кобс који су одлични нападачи са добрим шутем су креатори игре. Играчи на позицији 4 такође добро шутирају, играју брзо, умеју да повуку екипу у контранапад“, рекао је Филиповски пред меч.

Црно-бели у дуел улазе пуни самопоуздања јер су у Топ 16 фази Еврокупа разбили Тренто и одиграли једну од најбољих утакмица ове сезоне.

„Јасно је да нас чека велики изазов и тешка утакмица. Пре свега је потребно да се регенеришемо након претходног меча и морамо да одиграмо одбрану на високом нивоу, да нам то буде константа у игри јер шут увек може да варира. Суштина је да одиграмо тимски и да храбро узимамо отворене шутеве. Осим малих повреда и умора, немамо већих проблема у екипи. Огњен Јарамаз још није спреман да се прикључи и помогне тиму, тако да ће против Будућности играти мање-више исти састав као и против Трента“, додао је Филиповски.

Будућност је имала пуну недељу да се припреми за меч и са физички спремнија дочекује дуел са Партизаном.

„Неће нас заварати позиција Партизана и резултати у претходном периоду, посебно на гостовањима. Квалитет њиховог тима и стручног штаба је много већи и тога смо свесни. То ће код нас да пробуди максималну позорност и припрему, као и жељу да победимо. Значајна утакмица и за нас и њих. Надам се да ћемо бити на висини задатка у делу одговорности, интензитета и концентрације и да ће то бити предуслов да добијемо утакмицу“.

Партизан је прошле недеље кикснуо у Чачку против Борца, чиме се још више удаљио од прве четири позиције и ако претрпи неуспех у Подгороци може комотно да каже „ћао“ плеј-офу АБА лиге.

У том случају црно-бели потпуно ће се окренути Еврокупу и пласману у финале овог такмичења, које доноси пласман у Евролигу.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

„Миљанов корнер“ – Човић: Не радују ме резултати Партизана, Саша је себи набио тензију /видео/

Јокић о лапсусу О'Нила: Срби, Руси – њима је све исто /видео/

Човек који држи све конце, Србији даје наду – поново лажну?

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала