Пукао бедем око јаловишта у Лепосавићу, јаловина се излила у Ибар /видео/

© Фото : screenshot/Kosovo Sever Portal KoSSevПукао бедем око јаловишта у Лепосавићу, јаловина се излила у Ибар
Пукао бедем око јаловишта у Лепосавићу, јаловина се излила у Ибар - Sputnik Србија
Пратите нас
Део јаловишта у Лепосавићу у раним поподневним сатима обрушио се у реку Ибар. У питању је индустријско јаловиште комбината „Трепча“, и то је део проблема на који годинама указују и мештани и стручњаци.

Из „Трепче“ поручују да је проблем већ саниран, подсећајући на поплаве у овом крају претходних дана. За дугорочно решење већ је урађен пројекат – затварање старог и отварање новог.

Према сведочењу мештана који живе у близини овог индустријског отпада, у раним поподневним сатима, пукао је привремени земљани бедем око јаловишта, преноси Коссев.

„Чули смо јаку хуку данас негде у рано поподне. Уплашили смо се сви, јер је баш била јака хука и изашли смо. Изашла је вода“, сведочи за Коссев Златко Секулић, чија се кућа налази са друге стране реке Ибар.

Одмах је дотеран камион са гумама, које уз песак, како су мештани, који су се окупили и разумели, треба да послужи као привремено решење. На терен су, како даље сведоче грађани Лепосавића са којима смо разговарали, изашли представници локалне самоуправе, укључујући и инспектора за заштиту животне средине.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала