Руски посланик Шредеру: Уједињење Крима са Русијом ─ жеља за повратком кући

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаЗамак "Ластино гнездо" на Криму
Замак Ластино гнездо на Криму - Sputnik Србија
Пратите нас
Прави разлог повратка Крима у Русију је жеља становника полуострва да се врате кући, а не ширење НАТО-а, изјавио је за Спутњик посланик Државне думе Русије из Севастопоља Дмитриј Белик, додавши да су Кримљани о томе сањали од 1992. године.

Белик је истакао да бивши канцелар Немачке Герхард Шредер само површно познаје ситуацију на Криму за период од 1992. до 2014. године.

„Без сумње, ширење НАТО-а је иритирало, али ми, становници полуострва, у принципу нисмо прихватали украјинске ‘вредности’ које су нам наметане и отворено смо подржавали Русију и њену политику. Шта ту има да се прича када су готово сви аутомобили имали налепницу са Андрејевском заставом и натпис ‘Севастопољ је Русија’. Да, ми смо, како се кажу, на нож дочекивали приближавање Украјине НАТО-у, јер смо део руске нације, никада то нисмо заборављали и своју децу смо томе учили“, истакао је посланик.

Раније је бивши немачки канцелар Герхард Шредер изјавио да је проширење НАТО-а на исток разлог за излазак Крима из Украјине. Осим тога, Шредер сматра да је повратак полуострва представљао кршење међународног права.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала