Војници се сукобили са 9.000 миграната који су кренули у Америку /видео, фото/

© REUTERS / LUIS ECHEVERRIAИзбеглице из Хондураса пробијају војне барикаде крећући се ка Америци
Избеглице из Хондураса пробијају војне барикаде крећући се ка Америци - Sputnik Србија
Пратите нас
Војници Гватемале сукобили су се данас са чак 9.000 миграната из Хондураса недалеко од места где су ушли у земљу у жељи да стигну до САД.

​Већина је ушла у земљу у петак, не показавши негативни тест на вирус корона који Гватемала захтева, пренео је британски Гардијан.

Војници су се јуче груписали преко пута ауто-пута у Чиквимули, у близини границе са Хондурасом, како би блокирале мигранте, преноси Танјуг.

​Неколико хиљада миграната из Хондураса кренуло је ка Сједињеним Америчким Државама, а велика група је прешла у Гватемалу, надајући се да ће им новоизабрани амерички председник Џо Бајден бити наклоњенији и позивајући га да испуни обећања и поништи одлуке одлазеће администрације које се односе на имиграциону политику.

​У саопштењу групе за заштиту права миграната „Људи без граница“ наводи се да мигранти очекују топлији дочек Бајденове администрације, пренео је „Фокс њуз“.

Међу мигрантима има и жена и деце.

​Полиција на контролним пунктовима постављеним дуж аутопута, како у Хондурасу, тако и у Гватемали, тражила је лична документа, али није покушала да заустави мигранте.

Прошлог месеца власти Хондураса зауставиле су караван пре него што је стигао до границе Гватемале.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала