Црногорско министарство: Поступак против амбасадора који нису дошли у Подгорицу на консултације

© Sputnik / Радоје ПантовићЗастава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство вањских послова Црне Горе саопштило је да ће покренути дисциплински поступак против амбасадора који, без оправданог разлога, нису допутовали у Црну Гору на консултације.

Опозвани амбасадори Миодраг Влаховић, Дарко Пајовић, Сања Влаховић и Вера Кулиш, као и амбасадор Небојша Калуђеровић, нису допутовали у Црну Гору на амбасадорске консултације.

„Амбасадори који оправдано нису могли доћи на консултације због здравствених проблема, правовремено су информисали Министарство вањских послова да нису у могућности да допутују у Црну Гору до 18. јануара. Имајући у виду чињеницу да недолазак на амбасадорске консултације, без оправданог разлога, представља тежу повреду службене дужности, Министарство вањских послова ће против опозваних амбасадора покренути дисциплински поступак”, саопштено је из Министарства, преноси „Побједа“.

Окончањем дисциплинског поступка, амбасадорима би могао да престане и радни однос у Министарству вањских послова.

Из Министарства раније су Влади предложили да се опозову амбасадори Тарзан Милошевић (Србија), Сања Влаховић (Италија), Миодраг Влаховић (Ватикан), Вера Кулиш (Немачка), Душанка Јекнић (УАЕ), Обрад Мишо Станишић (БиХ) и Дарко Пајовић (Кина). Влада је затим, на седници одржаној 17. децембра прошле године, донела одлуку о опозиву седам амбасадора.

Уследио је позив Министарства свим дипломатско-конзуларним представницима да дођу у Црну Гору до 18. јануара због одржавања амбасадорских консултација.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала