Денверу мало Јокићевих 35 поена, освета Јуте за пораз у плеј-офу /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија
Пратите нас
Денвер Нагетси изгубили су од Јуте Џез тесним резултатом 105:109 (31:32, 27:21, 21:28, 26:28), а српски ас Никола Јокић одиграо је још једну вансеријску партију. Немање Бјелице није било на паркету у поразу Сакрамента од Њу Орлеанс Пеликанса - 123:128.

На жалост, ни невероватних 35 поена центра Денвера уз чак 14 скокова и 9 асистенција, нису били довољни да се утишају Џезери.

За разлику од Денвера који је уз Јокића имао расположеног Џамала Мареја са 30 поена, Јута је боље распоредила поене. Чак шесторица двоцифрених кошаркаша, и далеко више убачених шутева за три поена - 15 од 37 покушаја.

​Јуту је до деветог тријумфа ове сезоне предводио резервиста Џордан Кларксон са 23 поена, а имао је подршку Донована Мичела који се засуставио на 18, док је Хрват Бојан Богдановић убацио поен мање.

Денвер и Јута су љубитељима кошарке пружили још једну сјајну партију, подсетивши на прошлосезонске утакмице из плеј-офа НБА лиге, али је на крају овога пута тим Николе Јокића погнуте главе морао да напусти паркет.

Србин је по обичају био маестралан и флертовао је с трипл-даблом, те му је недостајала само једна асистенција за нови. Маестрални Сомборац провео је у игри 39 минута, шутирао је из игре 14/23, 3/6 за три.

Марко Луковић - Sputnik Србија
У Србији за њега није било места – у Сплиту постаје нови Тони Кукоч

Јокић није само затрпавао Јутин кош, већ је и те како био фокусиран у фази одбране против једног од најбољих дефанзицава у најјачкој кошаркашкој лиги света - Рудија Гобера.

Србин је имао две украдене лопте уз једну блокаду, док је с друге стране једини „грех” у његовој игри био превелики број изгубљених лопти - 6.

Без обзира на то што су амерички новинари после меча инсистирали на томе да „извуку” из Николе како се осећао у борби са Французем Гобером, он им је само кратко поручио:

„Играли смо против Јуте Џез”, било је све од Србина.

Денвер је после чак седмог пораза из 13 мечева ове сезоне тренутно на 11. позицији, док је Јута далеко боље рангирана и заузима треће место иза два тима из Лос Анђелеса. Лејкерси су први, Клиперси други.

НБА резултати

Оклахома - Филаделфија одложено

Денвер - Јута Џез 105:109

Сакраменто - Њу Орлеанс 123:128

Лос Анђелес Клиперс - Индијана 129:96

► Бивши МВП на дебију исписао историју и конкуренцији улио страх у кости /видео/

► Хрватски тренер поново тукао кошаркаша! /видео/

► Лазаревић за Спутњик: Хвала најближима што су са мном прогутали сваку сузу, бол и неправду

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала