Истрага ФБИ: Нестала жена за коју се сумња да је украла лаптоп Ненси Пелоси /видео/

© AP Photo / Drew HammillНенси Пелоси испред јединица Националне гарде која обезбеђује амерички Конгрес
Ненси Пелоси испред јединица Националне гарде која обезбеђује амерички Конгрес - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички ФБИ трага за Рајли Џун Вилијамс из Пенсилваније због сумње да је украла лаптоп или хард диск из канцеларије председавајуће Представничког дома Ненси Пелоси током нереда у Вашингтону 6. јуна. Џун Вилијамс је нестала из свог дома у Херисбургу, престоници Пенсилваније, пошто је наложено њено привођење.

Детаљи истраге о крађи лаптопа Ненси Пелоси објављени су у оквиру судских докумената против људи осумњичених за упад у зграду Конгреса током протест присталица Доналда Трампа. У документу који је објављен, наводи се да је ФБИ истрагу усмерио ка неговатељици Рајли Џун Вилијамс после сведочења њеног бившег љубавног партнера, чији је идентитет сакривен иза ознаке W1.

Протест у Вашингтону - Sputnik Србија
Нестао лаптоп са осетљивим подацима из Конгреса: „Угрожена национална безбедност Америке“ /видео/

Он је испричао ФБИ како је видео снимак пријатеља Џун Вилијамс, на ком се види како она наводно краде лаптоп или његов хард-диск.

Према његовом сведочењу, пријатељ осумњичене му је рекао како је Џун Вилијамс планирала да пошаље уређај пријатељу у Русији, који би онда покушао да га прода обавештајним службама. Међутим, из разлога који нису наведени у документу, тај план је пропао.

Сведок је сугерисао како је лаптоп још код Вилијамсове, или га је уништила.

Против ње још није покренут судски поступак, јер ФБИ још испитује тврдње. Међутим, за њом се трага због упада у конгресну зграду 6. јануара.

Вилијамсова је раније идентификована као једна од особа које се виде у згради Конгреса на снимку британске мреже ИТВ, али је та станица уклонила свој видео са Јутјуба.

На том снимку, како наводе правосудни органи, она усмерава демонстранте да иду уз степенице. Према тврдњама ФБИ, она их је усмеравала ка канцеларији Ненси Пелоси.

Иако је налог за њено привођење издат, она је успела да оде из свог дома у Херисбургу, престоници Пенсилваније. Локална полиција је испитала њену мајку, која је рекла како је Вилијамсова спаковала кофер и рекла јој да одлази из града на пар недеља, не рекавши куда иде. Рајли Џун Вилијамс је избрисала и своје налоге на друштвеним мрежама.

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаВише људи до сада је ухапшено због упада у зграду Конгреса
Истрага ФБИ: Нестала жена за коју се сумња да је украла лаптоп Ненси Пелоси /видео/ - Sputnik Србија
Више људи до сада је ухапшено због упада у зграду Конгреса

Рајли Џун Вилијамс је међу демонстрантима који су оптужени за нереде због упада у зграду Конгреса, који је у то време разматрао резултате електорског колеџа и председничких избора.

После нереда, због наводног подстицања на насиље, покренут је поступак опозива америчког председника Доналда Трампа, који тврди да је победио на изборима, а не његов противкандидат Џо Бајден, чију је победу верификовао Конгрес.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала