Немачки еколози успоравају „Северни ток 2“

© Фото : © Nord Stream 2 / Thomas EugsterБрод за полагање цеви гасовода "Солитер"
Брод за полагање цеви гасовода Солитер  - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачка еколошка организација Deutsche Umwelthilfe (DUH) и организација за очување природе NABU изразиле су протест због одобрења немачког регулатора да се настави градња „Северног тока 2“, саопштила је телевизија Norddeutscher Rundfunk.
„Од организација Deutsche Umwelthilfe и Nabu стигао је одговарајући мејл, саопштили су у Федералној служби за морску пловидбу и хидрографију у понедељак. Овим, одобрење које је било издато за градњу у водама Немачке, привремено је изгубило снагу“, јавља NDR.

У петак је Федерална служба за морску пловидбу и хидрографију Немачке продужило дозволу компанији-оператору „Северног тока 2“ за градњу гасовода у немачким водама.

Подсетимо, пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. У изградњи гасовода учествују бројне европске компаније.

САД су у децембру 2019. године увеле гасоводу санкције, због чега је швајцарски „Олсиз“ био принуђен да заустави радове на полагању цеви.

Радови су настављени и годину дана касније – у децембру 2020. брод за полагање цеви „Фортуна“ положио је 2,6 километара цеви у немачким водама. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала