Паника у Вашингтону! ФБИ проверава 25.000 припадника Националне гарде

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteПрипадници америчке Националне гарде
Припадници америчке Националне гарде - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички званичници одбране изразили су забринутост због могућих инсајдерских напада или других врста претње из редова безбедносних снага ангажованих на обезбеђивању инаугурације Џоа Бајдена, пише АП.

Пентагон је наводно позвао Федерални истражни биро (ФБИ) да провери свих 25.000 припадника Националне гарде у Вашингтону после навода да су учесници недавних нереда на Капитолу имали подршку припадника безбедносних снага који су обезбеђивали зграду.

Секретар америчке војске Рајан Мекарти изјавио је за АП да су званичници упознати са могућом претњом. Он је команданте упозорио да, како је рекао, обрате пажњу на било какве проблеме у својим редовима уочи инаугурације.

Припадници америчке Националне гарде обезбеђују амерички Конгрес у Вашингтону - Sputnik Србија
Вашингтону прете оружани немири и после инаугурације
Званичници су истакли да су извршили провере, али да до сада нису утврдили да постоји претња.

Вашингтон је, иначе, у стању високе приправности од упада у Капитол, 6. јануара.

ФБИ наводно прати све позиве на митинге присталица Доналда Трампа који се појаве на интернету, а власти у свих 50 америчких држава су упозорени на могуће насилне протесте.

Америчко Министарство одбране је раније најавило да ће, ради очувања безбедности, распоредити 25.000 војника у Вашингтону.

Дуж улица америчке престонице постављене су барикаде у оквиру појачаних безбедносних мера, а здање у којем се налази амерички Конгрес опасано је металним оградама.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала