Заштитник грађана испитује случај оца из филма „Отац“

© Фото : Спутњику уступио Ђорђе ЈоксимовићЂорђе Јоксимовић по коме је снимљен филм „Отац“
Ђорђе Јоксимовић по коме је снимљен филм „Отац“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Заштитник грађана је покренуо поступак контроле приватности и законитости рада крагујевачког Центра за социјални рад „Солидарност“ и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а након сазнања да један грађанин већ годинама покушава да врати своје троје деце која су смештена у хранитељску породицу.

Наводи се да Заштитник сматра да у том случају постоји могућност угрожавања или повреде права и најбољих интереса детета.

Заштитник наводи да је одлуку о покретању поступка донео поводом информација у медијима да је тај грађанин одавно испунио све услове које је орган старатељства од њега захтевао, али да не може да успостави контакт са надлежнима у Центру „Солидарност“.

Због тога Заштитник од Министарства и Центра тражи да му у року од 15 дана доставе детаљне извештаје о поступању, мерама и активностима које су предузели у том случају.

Реч је о случају Ђорђа Јоксимовића, оца троје деце, који већ пет година покушава да врати своју децу из хранитељске породице, а чија је судбина била инспирација за филм „Отац“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала