„Лош дечко тениса“ поново у центру пажње: Ризиковао сам живот, а ви ме то питате?

© AFP 2023 / Logan RielyАустралијски тенисер Бернард Томић
Аустралијски тенисер Бернард Томић - Sputnik Србија
Пратите нас
Контроверзни аустралијски тенисер Бернард Томић открио је са чиме се суочио како би покушао да се квалификује за Аустралијан опен.

Некада део 20 најбољих тенисера света је забележио један од најбољих резултата у последњих пар година на квалификацијама у Дохи.

У финалном дуелу победио је сународника Џон-Патрика Смита са 6:4, 5:7, 7:6.

Тренутно 228. тенисер планете је после тог меча изашао пред новинаре и одговорио својим критичарима, којих има много.

„У Дохи сам. Ризиковао сам свој живот, своје здравље. Ковид је око нас, многи су болесни и много тога може да пође по злу. Ризиковао сам живот доласком овде, али сам дошао и такмичио се“, одговорио је Томић на питање о мотивацији за професионално бављење тенисом.

„Да нисам све то урадио - завршио бих каријеру. Ја не морам да играм тенис, имам довољно новца. Зашто сте ме то уопште питали? Немојте да ме питате таква питања“.

Питање је, истини за вољу, било на месту, пошто је Томић већ неко време на маргинама тениса, без иједног резултата достојног некада 17. играча планете.

У последњих пар година у медијима је добио епитет „лошег дечка тениса“, па се чешће појављивао као део аустралијских ријалити програма него квалитетних тениских мечева, а уједно је и рекордер за најбржи пораз у историји АТП тура.

Сада већ пензионисани Финац Јарко Ниеминен је 2014. године савладао Томић са 6:0, 6:1 – после свега 28 минута и 20 секунди.

​Мало ко је очекивао да ће се Томић појавити у Дохи – где су се одржавале квалификације за мушки део АО због вируса корона – али...

Бернард је одиграо три меча за три дана и на терену укупно провео преко седам и по сати.

Тениска репрезентација Србије после тријумфа над Русијом у Нишу - Sputnik Србија
Да ли Србија у „клинцу” из Новог Пазара има Ђоковићевог наследника?

„Веома сам уморан. Уморнији него што бих желео, искрено. Никада нисам био оволико уморан, али сам играо добар тенис. Нисам претерано узбуђен, али је ово добра ствар, јер сам био у доста лошем физичком стању“, објаснио је Томић после последњег меча у Дохи.

Двадесетосмогодишњи Аустралијанац дуго није причао са медијима, па је искористио ову прилику да затражи мало лепше прилоге о свом лику и делу.

„Ви пишете лоше ствари о мени. Квалификовао сам се за Гренд слем, о чему ћете сада да пишете? Ако сте мој навијач, онда напишите нешто лепо“, додао је Томић.

Американац терао по своме, па променио плочу када су га ударили по џепу

Новак је добио нови „нож у леђа“

Навијача из Србије нису спречили полицајци: Новак изашао на терасу и одушевио га /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала