Настављена операција потраге и спасавања на месту обрушавања лавине на Кавказу /видео/

© Sputnik / Григорий Прусенко / Уђи у базу фотографијаПрипадници Министарства за ванредне ситуације Русије током акције потраге и спасавања затрпаних у лавини у Домбају
Припадници Министарства за ванредне ситуације Русије током акције потраге и спасавања затрпаних у лавини у Домбају - Sputnik Србија
Пратите нас
Спасиоци у Карачајево-Черкезији наставили су операцију потраге и спасавања у селу Домбај, где се у понедељак оберушила лавина, саопштила је прес служба Главне управе Министарства за ванредне ситуације за ову републику.
„Операције потраге и спасавања у насељу Домбај су настављене. Настављени су и радови на чишћењу снежног наноса. У операцијама учествују укупно 233 особе и 28 јединица технице“, наводи се у саопштењу.

Представник хитне службе саопштио је за Спутњик да је дужина лавине 600 метара, ширина 100 метара, а дубина и до пет метара.

Према његовим речима, прелиминарно је утврђено где се налазе сви људи.

​„Снежна маса делимично је оштетила зграду кафића и уништила два места за изнајмљивање скијашке опреме“, додао је он.

У скијалишту Домбај у понедељак се обрушила лавина. Испрва се  страховалода би под снегом могло да се налази и до 12 људи. Према информацијама Министарства за ванредне ситуације, спасиоци су извукли једну жртву. Операције потраге и спасавања завршене су око 21 час по московском времену (19 часова по средњоевропском) због мрака и неповољних временских услова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала