Реал је хтео 20:0, а добио је шамар од Звезде у Мадриду /видео/

© Фото : АБА/КК Црвена звездаДејан Радоњић, тренер КК Црвена звезда
Дејан Радоњић, тренер КК Црвена звезда - Sputnik Србија
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде остварили су највећу победу ове сезоне савладавши Реал Мадрид (79:77) у одложеном мечу 19. кола Евролиге.

Црвено-бели нису могли прошле среде да отпутују у престоницу Шпаније јер је тамошњи аеродром био залеђен и није било безбедно слетети.

Екипа Дејана Радоњића чекала је до последњег тренутка и на крају је Евролига одлучила да помери утакмицу за понедељак 18. јануар.

У том тренутку из „краљевског клуба“, како је надимак Реалу, нису поступили у складу свог реномеа и затражили су да утакмицу добију службеним резултатом.

То је у разговору за Спутњик, у емисији „Миљанов корнер“, рекао председник Звезде Небојша Човић.

„Имали смо одложену утакмицу са Реалом и морам да кажем да је Реал био веома некоректан. Они треба да се понашају у складу са оним префиксом 'краљевски“, рекао је он и објаснио детаље.

„Узели смо чартер и требало је да летимо у уторак, иако је утакмица требало да буде одиграна у среду. Нажалост, ни у уторак нисмо имали где да слетимо. Онда смо одложили лет за среду преподне и ни на крај памети ми није било да помислим да би се 'краљевски клуб' толико бринуо и плашио, па да хоће да утакмица буде регистрована 20:0. Невероватно. Дакле, нема праштања нигде“.

Шпански клуб понео се, у најмању руку, непоштено и то је послужило Црвеној звезди као мотивација пред утакмицу у понедељак.

Реал Мадрид – Црвена звезда (Огњен Добрић и Џејси Керол у крупном плану) - Sputnik Србија
Звезда после драме срушила Реал усред Мадрида!

Изабраници Дејана Радоњића одиграли су феноменалну утакмицу, те су искористили потцењивачки став Мадриђана и на крају им нанели седми пораз у Евролиги.

Од старта утакмице видело се да се Звезда неће тако лако предати, а највише је радовало то што су играчи попут Раданова и Добрића имали запажене партије.

Кузмић је био сјајан под кошем, Кори Волден је погађао ван линије 6,75, а своје улоге имали су и Дуоп Рит, Џони О'Брајант...

Црвено-бели одиграли су од првог до последњег минута и ово је била вероватно најкомплетнија утакмица екипе са Малог Калемегдана од почетка сезоне.

„Ово је веома важна победа за самопоуздање. Честитам својим играчима. Била је добра утакмица. Најважније је било да играмо боље него на прошлој утакмици, а играли смо заиста добро“, рекао је Дејан Радоњић после утакмице.

Звезда је у петак претрпела тежак пораз у „Ла фонтети“ од Валенсије и у Мадриду смо видели реакцију на тај неуспех.

„Важно је било да наставимо у другом делу са добром игром из првог. Контролисали смо ситуацију. После смо правили на крају неке грешке и било је неизвесно, али смо остварили битну победу“, закључио је тренер црвено-белих.

Звезди је ово била тек седма победа у двадесет одиграних утакмица, али то је мање важно – најважније је да екипа са Малог Калемегдана иде у добром правцу и да ће бити најбоља када је то најпотребније.

Дејан Радоњић полако склапа коцкице и нема сумње да ће у априлу и мају, када се буде играло за трофеје, бити они прави.

Звезда после драме срушила Реал усред Мадрида!

У Србији за њега није било места – у Сплиту постаје нови Тони Кукоч

Лазаревић за Спутњик: Хвала најближима што су са мном прогутали сваку сузу, бол и неправду

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала