Забрањен улаз на Косово председнику Одбора за помоћ КиМ из Бањалуке

© Фото : Уступљено СпутњикуМилорад Арлов
Милорад Арлов - Sputnik Србија
Пратите нас
Председнику Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бање Луке, хуманисти Милораду Арлову забрањен је улаз на Косово и Метохију.

Он се данас путем свог адвоката Дејана А. Васића обратио међународним представницима на Косову ради превазилажења забране Полиције Косова да пређе на територију Косова и Метохије.

Арлов и његов заступник упутили су писмо амбасади Сједињених Америчких Држава, Федеративне Републике Немачке, Републике Француске, Уједињеног Краљевства, Републике Турске, Краљевине Шведске, Републике Италије, као и Канцеларији повереника Руске Федерације на Косову, уз молбу за помоћ у сагледавању и превазилажењу проблема.

“Ово је први пут да ми је забрањен улазак у неку територију чиме ми је ускраћено право на рад и слободу кретања. Оваквим поступањем Полиције Косова угрожен је програм помоћи већином српској деци и других националности са потешкоћама у развоју са Косова, као и изградња прихватилишта за децу са потешкоћама у развоју", наводи се у писму.

Апелујем на међународне представнике да својим ауторитетом заштите моје демократско и људско право да на Косово дођем и наставим своју искључиво хуманитарну мисију.”

“У име господина Арлова сам у два наврата улагао жалбе директору Полиције Косова на одлуке Пограничне полиције, међутим и поред законских рока о жалбама није одлучено. Такође, уз жалбу сам предао примерак петиције који је потписало преко 3.500 грађана из свих крајева Косова, са подршком господину Арлову. Очекујем да међународна заједница преко својих представника утиче да се овај проблем превазиђе, тако што ћр Милораду Арлову бити дозвољен улазак на Косово", каже његов адвокат Дејан А. Васић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала