Зорана Михајловић: Предложићу јавни регистар насилника

© Tanjug / ZORAN ZESTICЗорана Михајловић
Зорана Михајловић - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић предложиће да се формира регистар насилника који би требало да буде јаван.

Михајловићева је рекла да постоји регистар педофила који је формиран пре пар година и да је било је проблема да ли се попуњава и колико доследно, и он је затворен за јавност.

„Kоординационо тело ће предложити да се регистар прошири, јер нема разлога да не знамо да ли око нас живе насилници, зашто да родитељи не знају да ли у њиховој околини живи педофил, насилник. Ми знамо да има насиља, да има педофилије, и ако то све знамо, хајде да учинимо све што можемо да то смањимо, да охрабримо све да насиље и злостављање пријаве и да имамо неопходне информације“, рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе подсетила је, одговарајући на питање новинара у Власотинцу, да се Kоординационо тело одмах огласило поводом оптужби за силовање и злостављање неколико глумица и девојака у школи глуме.

„Захвалност девојкама и женама које су смогле снаге и пријавиле насиље. Захвалност и полицији и тужилаштву, који су показали да су добро обучени и да знају да раде свој посао, али и свим медијима који су реаговали у складу са новинарским кодексима“, рекла је Михајловићева, преноси РТС.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала