Звездино заборављено дете „пронађено“ у Португалу

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASАндрија Луковић
Андрија Луковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши фудбалер Црвене звезде Андрија Луковић тренутно ужива у Португалији. Постигао је одлучујући гол у победи Фамаликаа над Санта Кларом – 2:1, после чега је проглашен и за играча утакмице.

Гол који је постигао у 83. минуту при резултату 1:1 је чиста фудбалска генијалност, лукавост. Двадесетшестогодишњи Србин је искористио тренутак непажње голмана, резантним ударцем из прекида, левом ногом је погодио небрањени део мреже, шутиравши поред живог зида.

Андрија Луковић у Фамаликау има нешто дефанзивнију улогу него иначе, игра класичног задњег везног, па погодак добија додатно на тежини.

Нејмар да Силва Сантос Жуниор у дресу Бразил са девојком Бруном Маркезине - Sputnik Србија
Најскупљи фудбалер планете доминира – играјући игрице /видео/

Везиста који је прошао омладинску школу Црвене звезде, после чега је играо за Рад и БАСК, а с Бањице је отишао у ПСВ из Ајндховена.

Ипак, 2016. године се враћа на Маракану, одиграо је пет утакмица, али није добио праву шансу да покаже сав таленат, а врхунац каријере доживео је 2013. године на Европском првенству са младом репрезентацијом, која је његовим голом против Француза, постала првак Старог континента.

Андрија је на прави начин у Фамаликау одменио сународника Уроша Рачића који је прошле сезоне блистао на позајмици, пре него што се вратио у Валенсију, чији је тренутно члан.

Луковић је осим Рада, БАСК, Црвене звезде и ПСВ из Ајндховена, био још члан Вождовца и пољског Ракова.

Дрим-тим који би харао фудбалском планетом може да се доведе за 0 евра!

Меси, Марадона и туча са Баскијцима – да ли се историја понавља? /видео/

Шампион је на коленима – не помаже ни Роналдо, а легенда је и даље „гуштер“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала