Нови трејлер филма „Дара из Јасеновца“ /видео/

© Фото : Промо/МЦФФилм „Дара из Јасеновца“ Предрага Гаге Антонијевића
Филм „Дара из Јасеновца“ Предрага Гаге Антонијевића - Sputnik Србија
Пратите нас
Након што је пре више од недељу дана светлост дана угледао први инсерт из филма „Дара из Јасеновца“ редитеља Предрага Антонијевића, данас је ексклузивно објављен и нови трејлер за филмско остварење које је уједно српски кандидат за Оскара, као и за Златни глобус у свим категоријама.

Трејлером се „одбројава“ до америчке дистрибуције филма која почиње 5. фебруара, док се истовремено најављује и премијера филма у Београду, која је симболично заказана за 22. април, датум којим се обележава 76 година од пробоја последњих заробљеника из логора Јасеновац, наводи се у саопштењу „Мега ком филма“ (МЦФ), дистрибутера „Даре из Јасеновца“.

Подсећа се да ће се након београдске премијере 22. априла филм наћи у биоскопима широм Србије.

Дара из Јасеновца“ је снимана на основу аутентичних сведочанстава преживелих логораша, и представља први играни филм на тему логора Јасеновац.

Историјска драма се осврће на период 1942. године, када после велике усташко- немачке офанзиве на Козари, локално становништво масовно завршава у концентрационим логорима. Међу њима је и дванаестогодишња Дара са својом мајком и два брата. О судбини оца не знају ништа.

Ужас који ће преживети у логору смрти учиниће да одрасте преко ноћи. Дарину мајку и старијег брата убијају, а мисија њеног живота постаје да сачува живот млађег брата у нељудским условима где деца свакодневно умиру од болести и глади и где их сурово убијају. Прича „Дара из Јасеновца“ је приказ судбине само једног детета са Козаре за хиљаде и хиљаде никад сазнатих и у стварности трагичнијих судбина.

Први део филма сниман је на локацији села Колут у близини Сомбора, где је за потребе снимања зграда старе циглане са управним објектом претворена у злогласни логор Јасеновац, а други део на локалитетима Беле Цркве.

Водеће улоге у филму играју глумци из Републике Српске Ања Станић Илић, Златан Видовић, Николина Фригановић, Сандра Љубојевић, Жељко Еркић и Горан Јокић док глумачку екипу из Србије чине Марко Јанкетић, Игор Ђорђевић, Наташа Нинковић, Бојан Жировић, Јово Максић, Радослав Рале Миленковић, Вук Костић, Татјана Кецман, Петар Зекавица, Јелена Грујчић, Богдан Богдановић и многи други.

У главној улози девојчице Даре нашла се Биљана Чекић, а остале улоге најмлађих заробљеника поверене су Марку Пипићу, Николи Радуљу, Рајку Лукачу, Милици Јањић, Анђели Јањић, Ангелини Доцић, Луки, Јакову и Симону Шарановићу. Сценографију за филм потписује Горан Јоксимовић.

Филм су продуцирали Предраг Гага Антонијевић и Макса Ћатовић, а сценарио долази „из пера“ Наташе Дракулић. Филм је подржала Влада Републике Србије, као и Филмски центар Србије, а дистрибутер филма је МЦФ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала