Американцу је одзвонило у Хумској – да ли Партизан одустаје од сезоне?

© Фото : АБА / Партизан НИСАмерички кошаркаш Коди Милер-Мекинтајер
Амерички кошаркаш Коди Милер-Мекинтајер - Sputnik Србија
Пратите нас
Коди Милер-Мекинтајер, кошаркаш Партизана, ускоро би могао да постане слободан агент.

Амерички плејмејкер дошао је као велико појачање у најтрофејнији српски кошаркашки клуб, али за неколико месеци колико је провео у екипи није успео да остави јак утисак.

Милер-Мекинтајер био је жеља црно-белих и прошле такмичарске године, међутим, он је тада завршио у Цедевита Олимпији и имао је прилично добру сезону.

Партије су му биле онакве какве су се и очекивале, Цедевита је играла добру кошарку и пандемија вируса корона нас је све спречила да видимо шта би се десило у завршници АБА лиге.

Оно што нису успели 2019, Партизан је урадио прошлог лета када је договорио сарадњу са Американцем. Мекинтајер је дошао у клуб који је већ имао постављену играчку основу, а он је требало да надомести одлазак Корија Волдена и додатно унапреди игру клуба.

Плејмејкер Партизана добро је отворио сезону, имао је неколико статистички одличних утакмица, али игра црно-белих није била најбоља и порази су се ређали.

© Фото : АБА / Будућност ВОЛИКоди Милер-Мекинтајер
Американцу је одзвонило у Хумској – да ли Партизан одустаје од сезоне? - Sputnik Србија
Коди Милер-Мекинтајер

Ово друго се не може замерити Мекинтајеру, једноставно није било до њега што је клуб губио, много је то дубљи проблем, али да је могао боље у неким партијама – и те како јесте.

Екипа са њим на терену није имала добар проток лопте на већ постављену одбрану, противници су добро затварали игру Партизана у транзицији где је он најопаснији и код навијача, али и управе расло је незадовољство његовим партијама.

И поред тога, Коди је у већини мечева био најбољи играч Партизана, што само говори какву сезону игра најтрофејнији српски кошаркашки клуб.

Последњи резултати Партизана навели су челне људе да крену у радикалне и један од првих јесте отпуштање Милер-Мекинтајера, преноси „Моцартспорт“. 

Американац наводно није испунио очекивања и остали су још само административни детаљи да би уговор био раскинут. Већина ће се сагласити да Мекинтајер није донео оно што се претпоставило, али шта је са одговорношћу људи који су га довели?

На некоме ће се кола сломити, а изгледа да ће то бити амерички плејмејкер који је био све само не највећи проблем клуба.

О проблемима Партизана писали смо претходних дана, превише их је у овом тренутку и видећемо да ли ће се нешто на боље променити одласком једног од најбољих играча црно-белих ове сезоне.

Такође, поставља се питање да ли овим потезом Партизан одустаје од такмичарске године? У АБА лиги су мале шансе за пласман у плеј-оф, у Еврокупу и те како постоје, али отпуштањем играча тешко ће доћи до таквог резултата.

У наредних месец дана ломи се сезона, црно-беле очекују дуелу са Локомотивом, Цедевитом, Игокеом и осталим директним конкурентима за наредну фазу Еврокупа и АБА лиге, и изгледа на тим утакмицама неће имати подршку Кодија Милер-Мекинтајера. 

Не „пале“ ни псовке, ни појачања, ништа – од Партизана су остали само дугмићи

Има ли краја Партизановој ноћној мори?

Убедљив пораз Партизана у Паризу /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала