„Хеј Тим, није ти добар сендвич, има много шећера“ – Јокић критиковао председника /видео/

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија
Пратите нас
Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, довео је тело до савршенства што није био случај на почецима претходних сезона.

Српски кошаркаш знао је да буде оштро критикован због вишка килограма од стране медија и изгледа да је озбиљно схватио све речи које су му биле упућене.

Јокић је од лета у сјајној физичкој спреми, период у карантину искористио је да се потпуно посвети свом телу и у „мехуру“ у Орланду изгледао је одлично.

Центар је потпуно променио исхрану, толико да критикује друге када једу нездраво, открила је искусна новинарка ЕСПН-а Рејчел Николс.

Николс је у емисији „Џамп“ рекла како је Јокић у тренинг центру критиковао председника кошаркашких операција Тима Конелија што је јео сендвич са путером од кикирикија и мармеладом.

„Видљива је Јокићева посвећеност тренингу, изменио је режим исхране пред 'мехур' у Орланду – толико да када хода тренинг центром говори другима шта смеју, а шта не смеју да једу“, рекла је Николс и додала:

„Председнику Тиму Конелију је казао да није добро што једе сендвич са путером од кикирикија и мармеладом јер је то превише шећера. То је прилично сјајно и ако сте Мајкл Мелоун сигурно сте узбуђени што је Јокић тај који критикује друге како се хране“.

Никола Јокић овим још једном потврђује да је, иако има непуних 26 година, сазрео и да ће у годинама испред бити само још бољи.

Поред Николс у студију су били бивши тренер многих НБА тимова Дејв Физдејл и прослављени кошаркаш Пол Пирс.

Њих двојица разговарали су о томе да ли је Јокић у стању да на крају сезоне просечно бележи трипл-дабл.

„Мислим да може јер желим то да видим. Променио сам мало мишљење јер је за центра то веома тешко, али он није нормалан – Јокић је посебан. Начин на који додаје лопте, начин на који види игру. Погледајте где шаље своја додавања. Леброн Џејмс је један од ретких играча који додаје лопту до саиграча тачно на груди, а и Јокић је међу њима, пâс увек иде ту“, казао је Физдејл.

„Поени и скокови ће бити ту, питање је само да ли може да одржи асистенције?“, додао је тренер.

Пирс такође сматра да Јокић, који тренутно бележи 25,1 поен, 11,4 скокова и 10 асистенција, може да истраје до краја такмичарске године.

„Такође желим то да видим. Привлачи толико пажње када добије лопту, онда га удвајају, а има саиграче који утрчавају под кош и отварају. Најимпресивнија ствар је што ухвати лопту под својим кошем, спусти је на паркет и предводи напад. Тренутно у лиги не постоји центар који то може да уради“.

Сјајни Јокић одржао час кошарке Покушевском и Оклахоми /видео/

Прича о Николи Јокићу и четири сендвича за 40 минута

Јокић и вишак килограма? Не, овога пута су мишићи

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала