Позив студентима да пријаве насилничко понашање: Покреће се платформа „ФДУ — Против насиља“

CC0 / Pixabay / Насиље над женама
Насиље над женама - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Факултет драмских уметности у Београду покреће платформу „ФДУ — Против насиља“ са намером да се активно бави превенцијом и спречавањем сваке врсте злостављања и злоупотребе у образовним процесима, а посебно проблемима везаним за сексуално узнемиравање.

ФДУ позива све студенткиње и студенте, уколико су имали било какво лоше искуство које указује на насилничко понашање или сматрају да је дошло до злоупотребе положаја у образовном процесу или у просторијама факултета, да се обрате и такво понашање пријаве.

„Обавезујемо се да ћемо потпуно поштовати принципе поверљивости, заштитити сваку студенткињу и студента и покренути мере којим се таква понашања обустављају, спречавају и санкционишу“, поручују у саопштењу из ФДУ.

Радну група у оквиру платформеФДУ — Против насиља“ чине др Дивна Вуксановић, редовна професорка, Срдан Голубовић, редовни професор, Биљана Србљановић, редовна професорка, др Ирена Ристић, ванредна професорка, Стефан Иванчић, доцент, Андреа Пјевић, студенткиња продеканка, Јована Јанков, чланица студентског парламента и Немања Обреновић, члан студентског парламента.

Све поруке и пријаве могу се послати путем електронске поште на адресу protivnasilja@fdu.bg.ac.rs.

Глумица Милена Радуловић - Sputnik Србија
Моје је било да не ћутим, ово не сме бити - он и ја: Милена Радуловић после саслушања учитеља глуме

Подсетимо, ФДУ се пре три дана огласио поводом навода глумице Милене Радуловић и других дeвојака да су биле жртве сексуалног насиља и узнемиравања од стране учитеља глуме Мирослава Алексића.

Тада су поручили да безрезервно и одлучно пружају подршку младој глумици и некадашњој студенткињи њихове школе, Милени Радуловић, у борби да се сваки облик сексуалног злостављања и узнемиравања процесуира и казни на адекватни начин.

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана власнику школе глуме у Београду Мирославу Мики Алексићу (68) осумњиченом за укупно 15 кривичних дела, осам силовања и седам дела полно узнемиравање.

Он је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву негирао да је сексуално напаствовао шест ученица глуме, поред осталих и Милену Радуловић која га је пријавила полицији.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала