Руши се легендарна дворана – ЦСКА се сели из Москве?

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаДворана „Александар Гомељски“ – ЦСКА
Дворана „Александар Гомељски“ – ЦСКА - Sputnik Србија
Пратите нас
Кошаркашки клуб ЦСКА Москва наредне сезоне могао би да игра у другом руском граду, потврдио је председник клуба Андреј Ватутин.

Дворана „Александар Гомељски“, дом кошаркаш ЦСКА, у поседу је Министарства одбране и током лета ће бити срушена. На истом месту биће изграђен велики спортски комплекс намењен за спортске, али и друге догађаје (концерте, сајмове...).

Председник московског клуба разочаран је што је донесена оваква одлука и каже да се разматра селидба у други град.

„Мислим да савршено разумете колико кошта да се изгради потпуно нова, модерна арена у Москви. Од нуле. Да се пронађе место, направи пројекат. Чак и за власника ЦСКА је то много новца, који би се невероватно тешко вратио. Сада све иде у том смеру да би ЦСКА као клуб, и Москва као град, могли да изгубе доста на репутацији“, рекао је Ватутин за руски „Спорт експрес“.

Први човек ЦСКА додаје да је одлука Министарства одбране ударац на живот клуба и његове резултате.

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаПредседник ЦСКА Андреј Ватутин
Руши се легендарна дворана – ЦСКА се сели из Москве?  - Sputnik Србија
Председник ЦСКА Андреј Ватутин

Једна од опција је да се Московљани преселе у „Мегаспорт“ арену коју користе за утакмице Евролиге, али постоји проблем да свакодневно ту бораве јер није фунцкионална за дневне тренинге.

„Вероватно би најбоље решење било да завршимо сезону у 'Мегаспорту', али то не би било могуће следећег лета јер нема тренажних дворана. У теорији разматрамо и опцију да радимо на два или три места, укључујући канцеларије. Мислим да је чињеница да ће ЦСКА бити бескућник, да то осредње кажем, погрешно. ЦСКА је национално благо“.

Убрзо је уследио и одговор Министарства одбране.

„Да би се побољшао развој спортске инфраструктуре у Москви, као и да би се осигурао континуитет тренажног процеса за ученике спортских школа ЦСКА, руско Министарство одбране, заједно са владом Москве, планира изградњу нових спортских објеката и реконструкција постојећих зграда“, речено је за „Спорт експрес“.

„Тренутна Арена клуба не испуњава савремене стандарде и захтеве. На месту постојеће зграде универзалног спортског комплекса 'Александар Гомељски' планира да изгради нови универзални спортски комплекс“, додаје се.

Није познато колико ће дуго трајати изградња овог комплекса, а када се изгради нико неће терати ЦСКА већ ће се такмичити на том терену.

„Нова мултифункционална арена помоћи ће јачању имиџа ЦСКА и постаће симбол модерне Москве због свог јединственог архитектонског изгледа и јединствених грађевинских решења. Приликом припреме архитектонско-урбанистичких одлука разрадиће се питање развоја уличне и путне мреже, као и постојећи и предвиђени показатељи транспортних и пешачких токова...“.

На крају у закључку пише:

„Могуће је трансформисати главно поприште кошаркашких, одбојкашких, рукометних утакмица, тениских турнира и других спортских такмичења, као и културних и концертних догађаја. Добро осмишљена шема саобраћаја и улази у зграду, погодне саобраћајне чворове, опремљено подземно и надземно паркиралиште, удобна седишта за гледаоце, којима ће, између осталог, бити обезбеђен пуни поглед са било ког места“.

Москва ће добити велелепни објекат, а до тада ће ЦСКА морати да се стрпи и пронађе алтернативу.

Пот за Спутњик: Пробудио нас је шамар од Меге – волео бих да видим Партизан у врху, али...

Кад Никола Јокић „са Харварда“ запева нумеру Мирослава Илића… /видео/

Бјелица и Марјановић „на леду“ – Дончића и Вучевића саиграчи водили до победа /видео/

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала