Путин ценио новинарски ауторитет и професионалност Ларија Кинга

© AFP 2023 / Angela WeissАмерички новинар Лари Кинг
Амерички новинар Лари Кинг - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изразио је саучешће поводом смрти америчког новинара Ларија Кинга, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Они су се сретали више пута. Кинг је неколико пута интервјуисао Путина. Председник је увек ценио то што је Кинг био максимално професионалан и његов неоспорни новинарски ауторитет“, рекао је Песков новинарима.

Чувени амерички ТВ новинар Лари Кинг преминуо је у болници у 87. години након дуге болести, потврдила је његова породица.

Ветеран и један од најпознатијих водитеља ток-шоу емисија освојио је мноштво награда током своје каријере. Водио је емисију „Политика“ на „РТ Америка“.

Кинг је примљен у болницу након што је наводно имао проблема са срцем. Свој 87. рођендан, који је пао 19. новембра, провео у болници, али је тог дана на Твитеру захвалио фановима и „на свим љубазним рођенданским порукама“.

Лари Кинг је деценијама боловао од срчаних болести и чак је написао две књиге које описују живот са тим здравственим стањем. У новембру 2019. претрпео је готово фаталан мождани удар и касније објавио да је провео „неколико недеља“ у коми.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала