Бајден затражио процену претње насилног екстремизма у САД

© AP Photo / Patrick SemanskyБела кућа иза безбедносне ограде делимично прекривене протестним плакатима
Бела кућа иза безбедносне ограде делимично прекривене протестним плакатима - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден затражио је од безбедносних и обавештајних служби да проуче претњу насилног екстремизма у Сједињеним Државама, најављено је из Беле куће, након што је маса демонстраната који су подржавали бившег председника Доналда Трампа раније насилно упала у амерички Капитол.

"Напад на Капитол 6. јануара и трагичне смрти и разарања која су се догодила подвукли су оно што сви знамо: пораст насилног екстремизма у породици озбиљна је и све већа претња националној безбедности", саопштила је Џен Псаки, портпарол Беле куће, преноси АП.

Она је нагласила да су потребни нови приступи и да је ово питање приоритетно за нову америчку администрацију.

„Треба учинити више. Због тога председник задужује тим за националну безбедност да изврши управо ову анализу већ у току другог дана на функцији. “, рекла је Псакијева.

Процену ове претње треба да изврше Канцеларија директора Националне обавештајне службе, ФБИ и Одељење за националну безбедност, и она ће се користити се као основ за даље поступање по овом питању , саопштила је Бела кућа, пренео је Танјуг.

Овакво саопштење портпарола Беле куће сматра се признањем претњи по националну безбедност коју званичници виде у америчким екстремистима који су на насиље мотивисани радикалним идеологијама, наводи АП.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала