Бекер се огласио и стао у одбрану Ђоковића

© AFP 2023 / NICOLAS GOUHIERНовак Ђоковић и Борис Бекер
Новак Ђоковић и Борис Бекер - Sputnik Србија
Пратите нас
Борис Бекер, легендарни немачки тенисер, стао је у одбрану Новака Ђоковића.

Српски тенисер претходних дана морао је да се обрати јавности саопштењем како би се одбранио од напада медија који су га критиковали што је „захтевао“ боље услове за тенисере у Аустралији.

На крају се испоставило да Ђоковић није ништа захтевао, већ је само послао сугестија.

Бекер је у подкасту „Евроспорт Немачка“ стао у одбрану најбољег тенисера света:

„Сугестије које је послао биле су апсолутно тачне и легитимне. Имате осећај да Ђоковић у овом тренутку може да уради било шта и да ће одмах добити пуно критика. У овом случају, заиста неоправдано. Желео је да се заложи за играче, само је желео да створи поштене услове за све, али је био оштро критикован, чак и од стране премијера земље. Мислим да је за Аустралију, а посебно Мелбурн важно да играчи дођу у Мелбурн. То је добро за град и економију. Град и земља имају корист од тога и онда према играчима морате да се понашате поштеније и с поштовањем“.

Легендарни немачки тенисер сматра да је организација лоше спроведена.

„Изаћи ће из карантина, а да нису пре тога нису изашли на свеж ваздух, нису играли тенис. Без обзира колико су вежбали у соби, нису играли тенис, а онда имају недељу дана да се припреме за мечеве у пет сетова, барем за мушкарце, у врућим условима. Заиста не функционише. Све зимске припреме биле су узалуд. Морате се запитати да ли су то поштени услови за све. Као организатор, морате се запитати: да ли је то у реду, је ли то разумно?“, каже Бекер.

Тенисери су претходних дана дигли глас, а један од последњих је Аргентинац Гвидо Пеља који је рекао да је Ђоковићева тераса у Аделајду већа од његове собе у Мелбурну.

Аргентински тенисер Гвидо Пеља - Sputnik Србија
Аргентинац љут: Новакова тераса је већа од моје собе, али макар не ћути као Надал

Пеља је такође похвалио Новака што се једини трудио да нешто промени, док је критиковао Доминика Тима и Рафаела Надала што ћуте.

Бекер је, између осталог, причао и о Саши Звереву – немачком тенисеру који је имао веома бурну 2020. годину.

„Много се догодило прошле године за Сашу Зверева – у спортском и приватном животу. У спортском смислу то је било можда најбоље, у његовом приватном животу можда и најтеже. То се зове живот, одрастање. Мислим да је штета што га Ферер више не тренира. Изгледа да су њих двојица пронашли добру хемију, што показују и њихови успеси на терену“, додаје Немац.

Нови тренер Зверева биће његов старији брат Миша, бивши тенисер, те ћемо видети какву ће сезону имати 23-годишњи немачки тенисер.

Да се докаже имаће на АТП Купу у Мелбурну где се Немачка у групној фази састаје са Србијом и Канадом, а потом и на Аустралијан опену од 8. до 21. фебруара.

Ђоковић за добра дела добија „шамаре“

Аргентинац љут: Новакова тераса је већа од моје собе, али макар не ћути као Надал

Србија у тешкој групи на АТП Купу – одбрану титуле креће од младих звезда

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала